News

Komentari 335

Vinkovci: Muž je nije pustio u kuću nakon izlaska. Zvala je policiju. Ali oni su priveli - nju

Vinkovci: Muž je nije pustio u kuću nakon izlaska. Zvala je policiju. Ali oni su priveli - nju

Suprug kaže da mu je žena izgovorila uvredljive riječi koje se ne sjeća i prijetnju, koje se također ne sjeća. Priznao je da joj je prije toga u poruci napisao 'gubi se, ku*vo'. Policija je privela nju. Sud ju je osudio

Danica donosi presudu koju je, koliko god je puta čitali, dosta teško shvatiti.

Radi se o slučaju iz Vinkovaca i odnosima supružnika. Ivanka (36) u studenom je u 10.30 sati zvala policiju jer ju suprug nije pustio u kuću. Bila je u noćnom provodu. Kad je došla policija, suprug se pojavio na prozoru. Rekla mu je da je kreten.

Policajci su nju priveli. Nije bilp pod utjecajem alkohola i surađivala je s njima.

Zašto su je uhitili i odveli u postaju?

Prema presudi koju donosi Danica.hr, Ivanka se nasilnički ponašala i počinila je psihičko nasilje prema suprugu Zdravku.

Tako je zaključio prekršajni sudac. 

- Dok su policajci M. i A. ispred obiteljske kuće obavljali razgovor sa Zdravkom, počela je vikati i vrijeđati supruga riječima: ‘Majmune, kretenu jedan, uništit ću te, ti si glumac i kretenčina, mrtav si za mene, kretenčino jedna’! To je kod njega prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost, dakle, počinila je nasilje u obitelji - rekao je sudac u presudi.

Policija ju je odmah uhitila. Kako su svjedočili policajci, više puta je suprugu rekla da je kreten, iako su je upozorili da se smiri.  Suprug Zdravko kaže da je bila ljuta jer joj nije htio predati dijete.

Kaže da mu je izgovorila uvredljive riječi koje se ne sjeća i prijetnju, koje se također ne sjeća. Dodao je i da od toga dana više nisu skupa. Priznao je da je prethodnu večer poslao supruzi više poruka. U jednoj joj je napisao 'gubi se, ku*vo'. 

Žena je uhićena. I osuđena zbog psihičkog nasilja prema suprugu.

Kazna je 600 kuna, no kako je provela jedan dan u pritvoru, to je 300 kuna.

Ivanka je razvedena majka dvoje djece, zaposlena je i prima plaću od 3400 kuna. Nema imovinu.

Najčitaniji članci