News

Komentari 14

Više od 50 mrtvih u požaru na covid odjelu bolnice u Iraku: Eksplodirao je spremnik kisika?

Više od 50 mrtvih u požaru na covid odjelu bolnice u Iraku: Eksplodirao je spremnik kisika?

Novi odjel bolnice otvoren je prije tek tri mjeseca i imao je mjesta za 70 kreveta. Navodno je, u trenutku požara, tamo bilo 63 ljudi. Više od 50 ih je poginulo

Više od 50 ljudi poginulo je u ponedjeljak navečer u velikom požaru koji je izbio na covid odjelu bolnice Al-Hussein u iračkom gradu Nasiriji.

Kako javlja BBC, vatrogasci su kroz noć uspjeli staviti požar pod kontrolu. Uzrok još nije poznat, no prva izvješća upućuju na to da je eksplodirao spremnik kisika. 

Irački premijer Mustafa al-Kadhemi naredio je uhićenje ravnatelja bolnice. 

Obitelj i prijatelji pacijenata skupili su se ispred bolnice i prosvjedovali, u neredima je zapaljeno nekoliko automobila. 

Novi odjel bolnice otvoren je prije tek tri mjeseca i imao je mjesta za 70 kreveta. Navodno je, u trenutku požara, tamo bilo 63 ljudi. 

- Čuo sam jaku eksploziju. Vatra je buknula ubrzo nakon toga - rekao je čuvar bolnice za Reuters. 

Ovaj požar uslijedio je ni tri mjeseca nakon sličnog stravičnog incidenta u Bagdadu.

U požaru izazvanom eksplozijom spremnika s kisikom smrtno je stradalo najmanje 82 ljudi, a 110 je ranjeno u Bagdadu, u bolnici koja je bila opremljena za smještaj pacijenata zaraženih koronavirusom.  Požar se dogodio u bolnici Ibn Khatib na području mosta Diyala u iračkom glavnom gradu, a premijer je tada za eksploziju optužio nemar i objavio da je suspendiran ministar zdravstva  Hasan al-Tamimi dok se ne završi istraga.

Najčitaniji članci