Obavijesti

News

Komentari 58

Vize za SAD: Navesti identitet s društvenih mreža i kontakte

Putnici bi trebali precizirati društvene mreže u kojima su sudjelovali, navesti kojim su se "identitetima koristili" na tim platformama tijekom 5 prethodnih godina prije datuma podnošenja zahtjeva

VIDEO

Osobe koje žele putovati u Sjedinjene Države uskoro će trebati navesti svoje identitiete na društvenim mrežama, stare telefonske broje kao i adrese elektroničke pošte, prema planu State Departmenta objavljenom u petak.

Ta mjera će zahvaćati 10 milijuna osoba godišnje koje žele dobiti turističku vizu ili useliti u Sjedinjene Države, ali se neće odnositi na diplomatske putnike ni vladine dužnosnike.

U tom tekstu se ne spominje Program izuzeća viza (ESTA), koji uživa četrdesetak bogatih zemalja, od kojih su 30 u Europi.

Obrazac ispunjen na internetu omogućuje tim građanima da ostanu 90 dana u Sjedinjenim Državama bez prolaska teške procedure ishođenja vize.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Objavom u petak otvara se razdoblje javne rasprave od 60 dana o tim promjenama koje bi trebale biti potvrđene 20. svibnja.

Putnici bi trebali precizirati društvene mreže u kojima su sudjelovali, navesti kojim su se "identitetima koristili" na tim platformama tijekom 5 prethodnih godina prije datuma podnošenja zahtjeva. Moarju navesti i brojeve telefona, adrese elektroničke pošte i putovanja u inozemstvo, prema dokumentu objavljenom u američkom službenom listu (Federal Register).

Te poteze je prvi puta spomenuo predsjednik Donald Trump govoreći i o naprednoj provjeri osoba koje žele doći u Sjedinjene Države, što su organizacije za građanska prava oštro kritizirale u ime zaštite privatnog života, dok vlasti ističu da bi im to omogućilo identificirati moguće ekstremiste.

Tijekom posljednje fiskalne godine 559. 536 osoba je predalo molbe za imigracijsku vizu i 9,7 milijuna za razne američke vize.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e