News

Komentari 9

Vjenčali se prije 77 godina, ali zbog rata nisu imali svadbu. Sad su to odlučili nadoknaditi

Vjenčali se prije 77 godina, ali zbog rata nisu imali svadbu. Sad su to odlučili nadoknaditi

LIJEPA PRIČA IZ AMERIKE Royce i Frankie King vole se kao prvog dana. Zajedno imaju dvoje djece. Sada su im djelatnici hospicija ispunili želju. Sretni su jer konačno imaju fotografije vjenčanja

Royce i Frankie King koji oboje imaju 98 godina, vjenčali su se 16. rujna 1944. godine. No nisu nikada imali pravu svadbu odnosno mladenka nije imala vjenčanicu, nisu imali tortu, uzvanike, fotografije... Te ratne godine su se vjenčali u lokalnoj crkvi, a sve se dogodilo jako brzo jer je Royce morao otići u rat. 

'To je bio čaroban trenutak'

Par se požalio djelatnicima hospicija koje se o njima brine. Hospicij pruža njegu svojim štićenicima u njihovim vlastitim domovima pa su vjenčanje i svadbu organizirali u dvorištu kuće u kojoj Royce i Frankie žive već 68 godina. Royce je obukao svoju vojnu uniformu, a Frankie je nosila vjenčanicu iz 1940-ih koju je nabavio St Croix Hospice, u Iowi. Frankie je došla do oltara s buketom cvijeća u rukama dok je glazbeni terapeut spomenutog hospicija svirao hitove iz 1940-ih. Njihova kći Sue Bilodeau (68) je rekla kako je za njezine roditelje to bio čaroban trenutak.

645655031

- Vole se kao i prvog dana kada su se sreli. Tata je obukao uniformu za mamu, a mama voli kad joj se ugađa. Oboje su blistali. Oni su jako odani jedan drugome i vole usrećivati druge ljude. Divno je da konačno imaju fotografije s vjenčanja - kaže Sue. Njezini roditelji su se upoznali u školi kada su imali 14 godina. Počeli su hodati sa 17, a danas nakon više od 80 godina i dalje se vole. Zaručili su se 1944. i odlučili su se vjenčati prije nego Royce ode u rat. Nakon rata su se preselili u grad Oelwein u američkoj saveznoj državi Iowa. Dobili su dvoje djece sina Jima (71) i kćer Sue. 

Konačno imaju vjenčani album

- Oni su predivni roditelji. Naše djetinjstvo je bilo jako lijepo. Bili smo sretni. Roditelji i dalje žive u istoj kući - kaže Sue. Hospicij St Croix je brigu o paru preuzeo prije osam mjeseci no već su im jako dragi.

- Rekli su jednom djelatniku da imaju godišnjicu vjenčanja, a on je rekao kako bi rado vidio fotografije. Kada su mu objasnili da nemaju fotografije jer nikada nisu imali svadbu, djelatnici hospicija su došli na ideju da im ju organiziraju - objašnjava Sue. Hospicij je organizirao sve, nabavili su vjenčanicu, tortu, cvijeće, organizirali su glazbu i fotografiranje. 

- Sada moji roditelji konačno imaju vjenčani album koji mogu pokazivati drugima - kaže Sue, piše Daily Mail.  

Najčitaniji članci