Obavijesti

News

Komentari 12

Vještice su je žrtvovale? Smrt tinejdžerke i danas je misterij

Vještice su je žrtvovale? Smrt tinejdžerke i danas je misterij
1

Zanimljivo je da je tijelo djevojke bilo smješteno unutar strukture koja je nalikovala lijesu, a bila je oblikovana od grančica i trupaca. Na nju su bili zakačeni križevi

VIDEO

Tinejdžerka Jeannette DePalma iz New Jerseyja tog kobnog 6. kolovoza 1972. rekla je majci kako ide u posjet prijateljici. Kad se navečer nije pojavila u kući, zabrinuta majka nazvala je policiju. Oni su otkrili kako djevojka nikad nije stigla do prijateljice, javlja Sun.

Šest tjedana kasnije, pas koji je šetao šumom u blizini djevojčine kuće u Springfieldu u New Jerseyju vratio se svom vlasniku noseći u zubima ljudsku ruku. Policija je u istoj toj šumi pronašla tijelo nesretne Jeannette - a slučaj njene misteriozne smrti koja se povezuje s vradžbinama i sotonističkim ritualima do danas je ostao neriješen.

O mjestu na kojem je tijelo tinejdžerka nađeno kolaju brojne priče. Lokalci tvrde da su se tu događale čudne stvari, da su svjedočili pojavi mračnih i okultnih pojava, kao i da su na stablima viđali obješene strvine mrtvih životinja.

Zanimljivo je da je tijelo djevojke bilo smješteno unutar strukture koja je nalikovala lijesu, a bila je oblikovana od grančica i trupaca. Na nju su bili zakačeni križevi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kružile su priče kako je grupa lokalnih djevojaka koje su se bavile vradžbinama namamila Jeannette u zamku i ubila je. Međutim, policija nikad nije našla dokaze kojima bi to potvrdila. 

Obdukcijom nije bilo moguće utvrditi točan uzrok smrti, a patolozi vjeruju da je djevojka zadavljena. Toksikološkim nalazima utvrđeno je da nije bila drogirana.

Policija je uhitila jednog beskućnika, no uskoro se pokazalo kako nema veze s Jeannettinom smrću. S obzirom da nije bilo drugih dokaza, policija je zatvorila slučaj. Nanovo je otvoren kasnih '90-ih. Mark Moran iz magazina Werid NJ otkrio je da je policija zagubila ili uništila većinu skupljenog materijala, a od mještana koje je kontaktirao zbog slučaja stekao je dojam da se boje govoriti o onome što se dogodilo. Nakon objave članka, Mark je dobio gomilu anonimnih pisama, u kojima su mnogi nudili informacije o Jeannettinoj smrti.

"Bio sam tinejdžer kad je Jeannette ubijena. Živio sam u susjednom gradu. Dvije godine ranije u mojoj školi se pričalo o kultu koji djeluje na tom području. Zvali su ih 'Vještice'. Pričalo se kako će oteti djecu oko Noći vještica i žrtvovati ih. Sjećam se da me bilo strah jer sam tih dana obilazio kuće skupljajući slatkiše od domaćina".

"Nakon što je pas otkrio ljudsku ruku i kad je počela potraga za tijelom, pronašli su u deblima stabala urezane strelice koje su policiju vodile do djevojke. Za stabla su bile obješene mrtve životinje, a neke su bile u staklenkama.  Nedugo nakon djevojčine smrti, i blizu mjesta gdje je nađeno njeno tijelo, nađene su raskomadane životinje", pisalo je u drugom pismu.

Neki pak vjeruju da je Jeannette ubio serijski ubojica, koji je ponovno napao 1974. u New Jerseyju gdje su u jednoj šumi nađena tijela dviju djevojaka. Bile su pretučene, silovane i zadavljene. Njihov ubojica nije nikad nađen. Ipak, većina tu teoriju odbacuje s obzirom da Jeannette nije bila silovana.

S obzirom da je većina policijskih dokaza netragom nestala, čini se kako će smrt mlade djevojke zauvijek ostati pod velom tajne.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...