Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vještice su je žrtvovale? Smrt tinejdžerke i danas je misterij

Zanimljivo je da je tijelo djevojke bilo smješteno unutar strukture koja je nalikovala lijesu, a bila je oblikovana od grančica i trupaca. Na nju su bili zakačeni križevi

Foto: screenshot/YouTube
11 komentara

Tinejdžerka Jeannette DePalma iz New Jerseyja tog kobnog 6. kolovoza 1972. rekla je majci kako ide u posjet prijateljici. Kad se navečer nije pojavila u kući, zabrinuta majka nazvala je policiju. Oni su otkrili kako djevojka nikad nije stigla do prijateljice, javlja Sun.

Šest tjedana kasnije, pas koji je šetao šumom u blizini djevojčine kuće u Springfieldu u New Jerseyju vratio se svom vlasniku noseći u zubima ljudsku ruku. Policija je u istoj toj šumi pronašla tijelo nesretne Jeannette - a slučaj njene misteriozne smrti koja se povezuje s vradžbinama i sotonističkim ritualima do danas je ostao neriješen.

O mjestu na kojem je tijelo tinejdžerka nađeno kolaju brojne priče. Lokalci tvrde da su se tu događale čudne stvari, da su svjedočili pojavi mračnih i okultnih pojava, kao i da su na stablima viđali obješene strvine mrtvih životinja.

Zanimljivo je da je tijelo djevojke bilo smješteno unutar strukture koja je nalikovala lijesu, a bila je oblikovana od grančica i trupaca. Na nju su bili zakačeni križevi.

Kružile su priče kako je grupa lokalnih djevojaka koje su se bavile vradžbinama namamila Jeannette u zamku i ubila je. Međutim, policija nikad nije našla dokaze kojima bi to potvrdila. 

Obdukcijom nije bilo moguće utvrditi točan uzrok smrti, a patolozi vjeruju da je djevojka zadavljena. Toksikološkim nalazima utvrđeno je da nije bila drogirana.

Policija je uhitila jednog beskućnika, no uskoro se pokazalo kako nema veze s Jeannettinom smrću. S obzirom da nije bilo drugih dokaza, policija je zatvorila slučaj. Nanovo je otvoren kasnih '90-ih. Mark Moran iz magazina Werid NJ otkrio je da je policija zagubila ili uništila većinu skupljenog materijala, a od mještana koje je kontaktirao zbog slučaja stekao je dojam da se boje govoriti o onome što se dogodilo. Nakon objave članka, Mark je dobio gomilu anonimnih pisama, u kojima su mnogi nudili informacije o Jeannettinoj smrti.

Foto: amazon.com

"Bio sam tinejdžer kad je Jeannette ubijena. Živio sam u susjednom gradu. Dvije godine ranije u mojoj školi se pričalo o kultu koji djeluje na tom području. Zvali su ih 'Vještice'. Pričalo se kako će oteti djecu oko Noći vještica i žrtvovati ih. Sjećam se da me bilo strah jer sam tih dana obilazio kuće skupljajući slatkiše od domaćina".

"Nakon što je pas otkrio ljudsku ruku i kad je počela potraga za tijelom, pronašli su u deblima stabala urezane strelice koje su policiju vodile do djevojke. Za stabla su bile obješene mrtve životinje, a neke su bile u staklenkama.  Nedugo nakon djevojčine smrti, i blizu mjesta gdje je nađeno njeno tijelo, nađene su raskomadane životinje", pisalo je u drugom pismu.

Neki pak vjeruju da je Jeannette ubio serijski ubojica, koji je ponovno napao 1974. u New Jerseyju gdje su u jednoj šumi nađena tijela dviju djevojaka. Bile su pretučene, silovane i zadavljene. Njihov ubojica nije nikad nađen. Ipak, većina tu teoriju odbacuje s obzirom da Jeannette nije bila silovana.

S obzirom da je većina policijskih dokaza netragom nestala, čini se kako će smrt mlade djevojke zauvijek ostati pod velom tajne.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message