Obavijesti

News

Komentari 9

Vjetar u Istri jačine 106 km/h, poplave u Zagrebu i Karlovcu

Vjetar u Istri jačine 106 km/h, poplave u Zagrebu i Karlovcu
1

Nevrijeme je pogodilo Istru, no srećom nema veće štete. U Zagrebu i Karlovcu je kiša poplavila ulice, posebno podvožnjake, a vatrogasci imaju pune ruke posla

VIDEO

Nevrijeme je u ponedjeljak navečer pogodilo Istru. Naglo je zapuhao vjetar, a najjače udare je zabilježila meteorološka postaja u Labinu na Fortici gdje je izmjereno čak 106 km/h. Dojave o većim štetama zasad nema, javlja Istramet. Vjetra je uglavnom lomio granje i nosi kante za smeće.

- Nakon prolaska fronte i bure zahvaljujući razvoju izoliranih grmljavinskih ćelija na otvorenom moru, vjetar je ponovno naglo okrenuo smjer. Na novigradskom području zapuhala je tramontana i zapadnjak, a na rovinjštini jugozapadnjak. Na moru je uslijed naglog promjena smjera vjetra ponovno postalo opasno - piše Istramet.

Što se tiče kiše nisu zabilježene veće količine.   

Nevrijeme u Zagrebu i Karlovcu

Podsjetimo, jako nevrijeme je u ponedjeljak popodne pogodilo Zagreb i Karlovac. U Zagrebu su potopljene ulice, naročito podvožnjaci. U nekim dijelovima grada padala je i jaka tuča. Iz zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe objavili su da primaju stotine poziva građana, no prvo rješavaju objekte javne namjene, prometnice i neposredno ugrožene osobe. 

- Po izvještaju centra veze Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba nakon olujnog nevremena praćenog tučom u poslijepodnevnim satima najviše je pogođen zapadni dio Grada Zagreba (Črnomerec, Podsused, Stenjevec, Gajnice). Na terenu je 30- ak ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava koje rješavaju intervencije koje se odnose na ispumpavanje vode poplavljenih prometnica, objekata javne namjene i stambenih objekata. Zbog velikog broja intervencija Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava Grada Zagreba, mole se građani za strpljenje i razumijevanje - objavio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Jaka kiša padala je i u Karlovcu, a veliku količinu oborina u odvodi nisu mogli "progutati" pa su ulice bile poplavljene. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...