Obavijesti

News

Komentari 11

Vježba u Zagrebu: Napad na štićenu kolonu, eksplozije...

Vježba u Zagrebu: Napad na štićenu kolonu, eksplozije...
4

U vježbi su sudjelovala i dva helikoptera Pave Hawk Zračnih snaga SAD-a s pripadnicima američkog spasilačkog tima koji su iz vozila izvukli 'ozlijeđene' osobe

VIDEO

Veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Zagrebu u ponedjeljak je na Policijskoj akademiji održalo vježbu evakuacije u kojoj su sudjelovali i hrvatski policajci iz Uprave za posebne poslove sigurnosti i Antiterorističke jedinica Lučko, izvijestio je MUP.

U sklopu vježbe prikazan je simulirani napad na štićenu kolonu improviziranom eksplozivnom napravom koja je 'oštetila' blindirano vozilo sa štićenom osobom.

U vježbi su sudjelovala i dva helikoptera Pave Hawk Zračnih snaga SAD-a s pripadnicima američkog spasilačkog tima koji su iz vozila izvukli 'ozlijeđene' osobe. Evakuacija štićene osobe od mjesta događaja do helikoptera, odvijala se u pratnji policijskih službenika neposrednog osiguranja uz potporu snaga Antiterorističke jedinice Lučko.

"Kroz ovu vježbu željela se provjeriti spremnost i procedura Uprave za posebne poslove sigurnosti koja provodi neposrednu zaštitu štićenih osoba i Antiterorističke jedinice Lučko u slučajevima ugrožavanja sigurnosti štićene kolone, kao i tijekom evakuacije štićene osobe iz blindiranog vozila. Također, cilj vježbe bio je uspostava još bolje suradnje u kriznim situacijama između hrvatske policije i američkih specijalnih snaga", izvijestio je MUP.

Dodaju i da je zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić izrazio zadovoljstvo vježbom u kojoj su svi sudionici pokazali veliku profesionalnost i spremnost sa sve najsloženije policijske poslove.

Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert Kohorst je također rekao da je zadovoljan provedenom vježbom.

"Pripadnici američke vojske ponosni su što sudjeluju u ovakvim vježbama s hrvatskom policijom koja je izrazito profesionalna. Ovo je još jedan primjer kako SAD i Hrvatska mogu surađivati i štititi građane. Hrvatska je sigurna zemlja u kojoj sam siguran, ali sada kada sam vidio ovu vježbu, postupanje hrvatske policije, osjećam se još sigurniji", rekao je veleposlanik, prenosi MUP.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.