Obavijesti

News

Komentari 1

Vlada: 42 milijuna kuna pomoći Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nakon olujnoj nevremena

Vlada: 42 milijuna kuna pomoći Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nakon olujnoj nevremena

25 milijuna kuna osigurano je iz proračunske zalihe, a još 17 milijuna kuna će se osigurati preraspodjelom unutar Državnog proračuna za sanaciju šteta na zgradama, javnoj infrastrukturi te u poljoprivredi

VIDEO

Tijekom olujnog nevremena koje je 15. rujna pogodilo Bjelovarsko-bilogorsku županiju i prouzročila veliku materijalnu štetu Ministarstvo unutarnjih poslova je s ciljem ublažavanja i otklanjanja posljedica žurno reagiralo te isti dan Županiji pružilo pomoć u opremi i ljudstvu ukupne protuvrijednosti 323.477 kuna, odnosno suradnji s Hrvatskim vodama poslao žurnu pomoć u vidu konvoja s opremom u vrijednosti 304.500 kuna, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

Ukupna šteta se procjenjuje na 70 milijuna kuna

Na lokaciju su uputili, dodao je, 14 pripadnika Civilne zaštite, koji su sanirali oštećene krovove kuća, a za što je utrošeno 18.907 kuna. 

- Nevrijeme je zahvatilo područje ukupne površine 994 kilometara kvadratnih i prouzročilo velike materijale štete na stambenim i gospodarskim objektima, javnoj infrastrukturi, poljoprivrednim kulturama i šumama. Prema privremenim izvješću zapovjednika vatrogasne zajednice, od 15. do 17. rujna vatrogasci su imali čak 555 intervencija, a preliminarnim procjenama utvrđeno je da je sveukupni iznos štete oko 70 milijuna - istaknula je državna tajnica Ministarstva graditeljstva Dunja Magaš.

Vlada osigurava pomoć od 42 milijuna kuna

Vlada je, stoga, donijela odluku o pomoći Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te joj dodjeljuje 42 milijuna kuna. Od toga je 25 milijuna osigurano iz proračunske zalihe Državnog proračuna, a još 17 milijuna će se osigurati preraspodjelom unutar Državnog proračuna. Od toga 12 milijuna za sanaciju šteta na stambenim i gospodarskim zgradama te javnoj infrastrukturi, a pet milijuna za štete u poljoprivredi, koje se procjenjuju u iznosu od 18,2 milijuna kuna. 

Županija je uputila i zahtjev za korištenjem robe iz strateških robnih zaliha u vidu građevinskih folija za prekrivanje oštećenih objekata, a u tijeku je i izrada procjene šteta na cestama za što će se također osigurati sredstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Iranski predsjednik je mrtav!
SRUŠIO SE HELIKOPTER

Iranski predsjednik je mrtav!

Loše vremenske prilike ometale su spasilačke službe da dođu do mjesta gdje se prisilno sleitio helikopter u kojem je bio iranski predsjednik

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm
PRIPREMITE KIŠOBRANE!

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm

Meteorolozi Državnog meteorološkog zavoda prognoziraju kako će u ponedjeljak biti promjenjivo i nestabilno vrijeme
U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje