Obavijesti

News

Komentari 187

'Vlada je svjesna da će izgubiti izbore pa uhljebljuje preostalo'

'Vlada je svjesna da će izgubiti izbore pa uhljebljuje preostalo'
5

Reiner je rekao kako Vlada ističe da treba smanjiti državnu upravu, a istovremeno pred kraj mandata zapošljava 1300 ljudi. Pita se kako će zapošaljvanja objasniti EK

VIDEO

Vlada zapošljava 1316 ljudi. Pred kraj mandata, svjesni da će izgubiti izbore, odlučili su uhljebiti preostalo, poručili su s konferencije u središnjici stranke HDZ-ovi Željko Reiner i Tomislav Ćorić .

Iznijeli su i podatke o porastu nezaposlenosti te se zapitali kako će Vlada ova nova zapošljavanja objasniti Europskoj komisiji.

- Hoće li to obrazložiti kao mjeru smanjenja prekomjernog deficita - zapitao se Reiner.

Ćorić je objasnio kako su natječaji objavljeni u Narodnim novinama te je dodao kako se velik dio odnosi na zapošljavanje na neodređeno.

- Riječ je o 47 vježbenika i 993 osobe s radnim iskustvom - rekao je.

VIDEO

Ta zapošljavanja koštat će, kaže, 120 milijuna kuna. Riječ je o porastu zaposlenosti od pet posto s obzirom da u državnoj upravi trenutno radi 20.470 ljudi.

- Još jedan dokaz nevjerodostojnosti kao s Planom 21. Deklarira sa da treba smanjiti državnu upravu , a onda se pred kraj mandata zapošljava 1300 ljudi - ponovio je Reiner, koji se osvrnuo i na slučaj Vojislava Šešelja, koji je u srijedu u Beogradu zapalio hrvatsku zastavu. Posebno ga zanima kako će reagirati srbijanske vlasti.

- Želi li Srbija uistinu poštovati europske vrednote - zapitao se.

VIDEO

Ćorić se osvrnuo na slučaj Franak te Žanu Pedić, koja je napustila funkciju pregovarača u Ministarstvu financija.

To je kritizirao, ali odbacio je sumnje da je Pedić, koja je sada prešla u Svjetsku banku, kao pregovaračica išla na ruku bankama.

- Gospođi Pedić čestitamo. Ne bih to vezivao - rekao je Ćorić.

'Broj onih koji odlaze je veći od onih koje zapošaljavamo'

Ministar uprave Arsen Bauk u četvrtak je ustvrdio da će se unatoč novom zapošljavanju broj zaposlenih u javnim i državnim službama i dalje smanjivati, jer je broj onih koji će napustiti službe veći od broja onih koji će se zaposliti.

- U državnim službama bit će ove godine zaposleno oko 1040 ljudi, te još određeni broj u javnim službama. Broj onih koji odlaze veći je od broja onih koji će biti zaposleni, tako da će na kraju biti 3000 do 4000 zaposlenih manje, što se vidi po iznosima koji se isplaćuju za plaće zaposlenika-  rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 187

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti