Obavijesti

News

Komentari 50

Vlada: Marićeva ostavka nije bila iznenađenje za Plenkovića

Vlada: Marićeva ostavka nije bila iznenađenje za Plenkovića

Goran Marić uputio je ostavku predsjedniku Vlade jutros pisanim putem te je kasnije u izjavi o njoj obavijestio javnost, dodaje se u Vladinu priopćenju...

VIDEO

Ostavka ministra državne imovine Gorana Marića rezultat je razgovora između premijera Andreja Plenkovića i Gorana Marića od prije nekoliko dana i nije iznenađenje, priopćeno je u ponedjeljak iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Goran Marić uputio je ostavku predsjedniku Vlade jutros pisanim putem te je kasnije u izjavi o njoj obavijestio javnost, dodaje se u Vladinu priopćenju.

Marić je izvijestio da je podnio neopozivu ostavku na mjesto ministra državne imovine u Novom Vinodolskom tijekom potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina, kazavši da mu je to zadnji ugovor koji će potpisati. 

"Radio sam pod strašnim pritiskom, postao sam meta. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj", rekao je Marić iznenađenim novinarima dodavši kako "više nije dostupan jer je već vratio mobitel Ministarstvu".

U pisanoj ostavci koju je uputio Plenkoviću, Marić ističe kako neopozivu ostavku podnosi "u nastalim okolnostima i atmosferi teške medijske difamacije statusa i opstrukcije normalnog rada i djelovanja Ministarstva državne imovine" i njega kao ministra.

"Ustvrđujem da Ministarstvo državne imovine, od samog utemeljenja, niti jednog dana nije radilo u mirnim i nesmetanim okolnostima. Radio sam pod gotovo programiranim pritiskom i okolnostima u kojima se poticala i prešutno odobravala stalna dvojba o organizacijskoj utemeljenosti Ministarstva i uspostavljanju potrebne regulativnosti statusa državne imovine", navodi Marić u ostavci.

"Uz svijest o veličini, značaju i dragocjenosti državne imovine, ali i spoznaju o nametnutim okolnostima, nisam u stanju pristati i izdržati neviđeni medijski i javni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji. Uznemiravanje moje obitelji učinilo je sve druge razloge moje ostavke nebitnim", poručio je Marić.

Marića su mediji sumnjičili zbog poslova s nekretninama - kupoprodaje stanova i zemljišta te ulozi u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu, koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom. Marića je počeo provjeravati i Uskok nakon otkrića portala Index o tome kako je Marić došao do stana u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu. (vkm)

Plenković će odlučiti hoće li ukinuti Ministarstvo

Zvonimir Frka-Petešić rekao je kako će i premijer u sljedećim danima odlučiti i o tome hoće li ukinuti Ministarstvo državne imovine, a o imenu novog ministra će premijer sam obavijestiti javnost kad sve bude gotovo. 

Predstojnik premijerovog ureda je rekao da misli da građane ne zanima toliko tko daje ostavke, već što radi Vlada i kaže da ne zna kad su Plenković i Marić zadnji put pričali. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag