Obavijesti

News

Komentari 247

Vlada priopćila: 'Milanović će surađivati s Grabar Kitarović'

Vlada priopćila: 'Milanović će surađivati s Grabar Kitarović'
9

O eventualnom iniciranju sjednice Vlade, glasnogovornik Vlade je rekao da će se premijer Zoran Milanović o tom zahtjevu očitovati ako i kada bude upućen

VIDEO

Premijer će surađivati s novoizabranom predsjednicom u skladu sa zakonom, odgovorio je glasnogovornik Vlade na pitanje HRT-a o suradnji Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović

O eventualnom iniciranju sjednice Vlade što je Kolinda Grabar Kitarović najavljivala, glasnogovornik Vlade je rekao će se premijer o tom zahtjevu očitovati ako i kada bude upućen.  

Kosor: Suradnja između njih bit će teška

- Ona narodna kaže da nekoga poznaješ tek kada dobije vlast u ruke. Trebamo pričekati no s obzirom na iskustvo ovo će biti teška godina. Suradnja između Vlade i predsjednice će biti teška. Prvo zbog obećanja datih u kampanji koja po Ustavu izlaze iz okvira predsjednika, drugo zato što je Milanović teško surađivao i s Josipovićem - rekla je Jadranka Kosor i tako odgovorila na pitanje novinara da li misli da će suradnja između Milanovića i Grabar Kitarović biti moguća.

'Bit će burno. Zbog izbora ćemo se dodatno vrijeđati i dijeliti'

Patrik Macek/PIXSELL

- Bit će burno, no bilo bi dobro da ne bude tako jer ovo je izborna godina i zbog izbora ćemo se dodatno vrijeđati i dijeliti i neće se moći planirati gospodarski oporavak - kaže Kosor. 

Smatra da je suradnja između premijera i predsjednika moguća ako se pozicije ne koristi za unutarstranačke interese nego za interese države. Rekla je i da njoj Stjepan Mesić nije radio probleme, no da je s Josipovićem prvi veći sukob imala 2010. kada je pokušao diktirati neke gospodarske korake. 

 'Interes države mora biti iznad svih interesa'

- Predsjednik države nema ovlasti u kreiranju gospodarske politike i nametanja tempa - naglašava Kosor. Dala je savjet Milanoviću i Grabar Kitarović, a to je da interes države mora biti iznad svih interesa.

- Zbog stabilnosti države predsjednik i premijer moraju surađivati. Moraju surađivati kako bi se spriječile daljnje podjele - kaže Kosor koja smatra da mnoge frustracije proizlaze upravo iz toga što predsjednik ima male ovlasti.  

- Istinska moć i novac su u vladama. Sada predsjednik države ne može rušiti vladu niti ju pozivati na odgovornost jer vladu bira i smjenjuje parlament - kaže Kosor. 

Lesar: Od Milanovića je bilo nepristojno što joj nije čestitao

Patrik Macek/PIXSELL

Laburist Dragutin Lesar kaže da je kohabitacija jedina mogućnost funkcioniranja Vlade s jedne i predsjednika s druge strane. 

- Počeci i izjave ne upućuju da će ona biti mirna, ali pričekajmo izricanje prisege - kaže Lesar. Smatra da je od Milanovića bilo nepristojno što nije čestitao Kolindi Grabar Kitarović na pobjedi. 

- Predsjednik Republike ne može raspisati prijevremene parlamentarne izbore - naglašava Lesar. 

Reiner: Početak ne obećava dobru suradnju

Robert Anić/Pixsell

- Ja i građani bi bili najsretniji da suradnja predsjednice i premijera bude na dobrobit građanima. No početak ne obećava. Vidjeli ste reagiranje premijera koje je bilo ispod svake razine. Nije čestitao i to ne želim komentirati, to spada u sferu pristojnosti i bilo bi pogubno za političku stabilnost zemlje kada bi Vlada ignorirala ruku koju joj je Kolinda Grabar Kitarović pružila i želju za suradnjom. To bi bilo pogubno za Vladu i za cijelu zemlju. Važno da su političari svjesni svoje odgovornosti, ne samo prema svojim biračima, nego prema svim građanima - rekao je Željko Reiner iz HDZ-a.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 247
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...