Obavijesti

News

Komentari 478

Onih neodlučnih je sve manje: HDZ sve jači, a SDP ne raste

Onih neodlučnih je sve manje: HDZ sve jači, a SDP ne raste
1

HDZ tako mjesec završava s 31,8 posto ili skoro dva posto više nego mjesec prije. SDP istovremeno uživa potporu od 23,2 posto i nema značajnog rasta ni pada

VIDEO

Kolovoz je bio  mjesec obilježen prekidom arbitraže sa Slovenijom te jedinstvenom potporom Vladi u Hrvatskom saboru, vojnim mimohodom i svečanosti u Kninu povodom 20. obljetnice Oluje, ali i dobrim turističkima vijestima. No sve to vladajućima nije koristilo, dapače, HDZ je povećao prednost. Donosi to Dnevnik Nove TV u redovitom istraživanju Crobarometar koje je od 1. do 15. kolovoza proveo Ipsos puls na 954 punoljetna građana.  

HDZ u tri mjeseca 9 posto bolji od SDP-a

HDZ tako mjesec završava s 31,8 posto ili skoro dva posto više nego mjesec prije. SDP pak uživa potporu od 23,2 posto i nema značajnog rasta ni pada. Zanimljivo kako je u zadnja tri mjeseca HDZ s minimalnih tri povećao razliku na 9 posto.

HDZ u političkom smislu u najgorem slučaju može računati na 28,4 posto birača, a u najboljem 35,2. SDP pak u najgorem slučaju računa na 20,1 posto, a u najboljem 26,3 posto. 

Pad donedavnih favorita, ostali slažu saveze spasa

Živi zid pao je na 5 posto, mjesec prije bio je na 6 posto. ORaH je pao ispod 5 posto ili uživa potporu od 4,1 posto. Bandić 365 stranka je na 3,6, a udruga Most 2,9, HSS je na 2 posto, narodnjaci su na 1,9 posto potpore. Odmah iza njih su reformisti Radimira Čačića s 1,9. Zatim s istom potporom  od 1,7 posto slijede BuZ, Naprijed Hrvatska te laburisti. 

IDS ima 1,5 posto a HSP 1,3 te HSU 1,3 posto potpore. Ostale stranke imaju manje od 1 posto i ukupno sakupljaju 4,8 posto.  

Neodlučnih sve manje 

Budući da se bliže izbori smanjuje se i broj neodlučnih i trenutačno ih je 9 posto, a još prije 4 mjeseca taj postotak bio je 14 posto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 478
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...