Obavijesti

News

Komentari 854

Ukrajina tvrdi: Uništili smo Ruse na aerodromu kod Kijeva

Ukrajina tvrdi: Uništili smo Ruse na aerodromu kod Kijeva

Ruski predsjednik u izvanrednom obraćanju objavio je početak napada na Ukrajinu. Odjekuju eksplozije u nekoliko ukrajinskih gradova, čuju se letjelice, ukrajinski dužnosnici: Ruske snage ulaze u zemlju

Ruski predsjednik Vladimir Putin ovlastio je vojsku za specijalnu vojnu operaciju u Donbasu u Ukrajini, objavio je u televizijskom obraćanju nešto prije 4 sata ujutro.

Putin je rekao kako Rusija ne može tolerirati "prijetnje iz Ukrajine", te upozorio na strano uplitanje.

Sve što je prethodilo napadu mogli ste pratiti OVDJE.

PRATITE UŽIVO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
POČELA VOJNA OPERACIJA 4:15 , UKRAJINA
Sortiranje događaja
23.55

Hrvat Denis javio se uživo u Studio 24sata iz ukrajinskog grada Ivano-Fankivsk na zapadu

- Situacija je jako teška. Ruska vojska osvojila je aerodrom udaljen 20 kilometara od Kijeva. Čeka se svaki trenutak da krenu dalje. Situacija je napeta. Ja sam u Ivano-Fankivskomu, tu nema više ljudi praktički, pobjegli su svi koji su mogli pobjeći - rekao je Denis.

- Ivano-Fankivsk nije pod napadom, ali se očekuje da će večeras biti. Lavov nije pod opasnosti jer nema vojnu zonu i vojni aerodrom kao Kijev - dodao je.

Više pročitajte OVDJE.

23.55

Zelenskij: 137 mrtvih u ruskom napadu

U današnjoj ruskoj invaziji na Ukrajinu ubijeno je 137 ljudi, priopćio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, javlja AFP. 

23.16

Ukrajina: Uništili smo Ruse na aerodromu kod Kijeva

Nakon izvještaja u snažnim eksplozijama kod aerodroma Hostomel nedaleko od Kijeva, savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič rekao je da je ukrajinska vojska “potpuno uništila desantne ruske snage kod aerodroma Hostomel”.

Kasnije se Arestovič ponovno oglasio, kaže je bitka za spomenuti aerodrom, ipak, još u tijeku.

23.15

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegov ruski kolega Vladimir Putin, na inicijativu Pariza, razgovarali su u četvrtak navečer telefonom o situaciji u Ukrajini. Iz Kremlja su priopćili kako je to bila “ozbiljna i iskrena” razmjena stajališta o aktualnim zbivanjima.

Dodaju kako je Putin Macronu iscrpno iznosio razloge i okolnosti u kojima je pokrenuo vojnu operaciju u Ukrajini. Dogovorili su se da će ostati u kontaktu, priopćio je Kremlj.

Elizejska je palača, pak, u svom priopćenju kaže da je Macron od Putina zatražio hitan prekid vojne operacije u Ukrajini, a navode i da je ruskog čelnika nazvao nakon konzultacija s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Bio je ovo prvi kontakt nekog zapadnog čelnika s Putinom od pokretanja invazije.

 

23.00

O ruskoj invaziji u Ukrajini razgovarali su u studiju 24sata Boris Rašeta s gostima Viktorom Filimom, predstavnik ukrajinske nacionalne manjine u Hrvatskoj te kolumnistom Tomislavom Klauškim. Više pratite OVDJE.

Komentari 854