Obavijesti

News

Komentari 41

Sad je stabilno: Curica (6) pala s kreveta, napukla su joj jetra

Sad je stabilno: Curica (6) pala s kreveta, napukla su joj jetra
6

Vitalni parametri, doznajemo u bolnici, za sada su joj stabilni. Učinjena je i dodatna dijagnostička obrada, a tijekom petka liječnički konzilij opet će se sastati i odlučiti o daljnjem liječenju ozlijeđene djevojčice

VIDEO

Vladin zrakoplov u četvrtak je prevezao iz Opće bolnice Dubrovnik u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj šestogodišnju djevojčicu s teškim ozljedama jetre. Zadobila ih je nakon što je nesretnim slučajem pala s kreveta na kat u obiteljskom domu.

Kako neslužbeno doznajemo, iako visina nije bila velika, djevojčica je pala na takav način da se dogodila traumatska ruptura, odnosno napuknuće jetre.

Curicu Vladinim avionom hitno vozili iz Dubrovnika za Zagreb
Curicu Vladinim avionom hitno vozili iz Dubrovnika za Zagreb

Na intenzivnoj je njezi

Riječ je o rijetkoj ozljedi koja je iznimno teška. Zahtijeva kompleksno liječenje i najvjerojatnije operativni zahvat kakav se ne radi u područnim bolnicama te ga moraju obaviti najbolji dječji kirurzi.

- Dijete je kod nas došlo prije tri dana i smješteno je na jedinicu intenzivnog liječenja. Transport prije nije bio moguć jer smo djevojčicu morali stabilizirati. Čim smo to uspjeli, u dogovoru s liječnicima iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, dijete smo u pratnji našeg liječnika poslali Vladinim avionom kod njih na daljnje liječenje - kaže nam ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, doc. dr. Marijo Bekić.

Čim je djevojčica stigla u Klaićevu, kaže nam ravnatelj te bolnice prof. dr. Goran Roić, krenulo se s dijagnostikom, poput CT-a i ultrazvuka, kako bi se vidio intenzitet ozljeda.

Liječnički konzilij u Klaićevoj nakon dijagnostike je odlučio da se djevojčica smjesti na Jedinicu intenzivnog liječenja te da se za sada prati njezino stanje.

Vitalni parametri, doznajemo u bolnici, za sada su joj stabilni. Učinjena je i dodatna dijagnostička obrada, a tijekom petka liječnički konzilij opet će se sastati i odlučiti o daljnjem liječenju ozlijeđene djevojčice.

Vladin avion često spašava

Životno ugrožene male pacijente, ali i odrasle iz raznih dijelova Hrvatske, Vladin je avion već nekoliko puta prebacivao u Zagreb. Vozio je i organe iz drugih zemalja koji su ljudima spasili život.

Prije tjedan dana je obavio hitan medicinski let na relaciji Zagreb - Hamburg - Zagreb. Operativni centar civilne zaštite zaprimio je 30. svibnja zahtjev Ministarstva zdravstva za hitnim medicinskim prijevozom iz Zagreba u Hamburg i natrag, za potrebe prijevoza srca za transplantaciju, za hitnog pacijenta u KBC-u Zagreb.

Zrakoplov Vlade je s liječničkim timom poletio iz Zagreba u 4.56 sati, stigao u Hamburg u 6.20, a u Zračnu luku Zagreb sletio u 11.20 sati. Vozilom namijenjenim za potrebe transplantacije, uz osiguranu policijsku pratnju, srce je prevezeno do KBC-a.

Krajem prosinca prošle godine beba rođena sa srčanom manom je na zahtjev Opće bolnice Dubrovnik trebala hitni medicinski prijevoz. Iako je bila stara samo jedan dan, hitno su je prebacili Vladinim avionom na Rebro u Zagrebu.

I jedna je odrasla pacijentica 2018. trebala hitan prijevoz do Zagreba. Sumnjalo se na ospice. Ležala je nekoliko dana u dubrovačkoj bolnici, a onda joj se stanje zakompliciralo.

Tek nakon što su je prebacili u Zagreb, ustanovilo se da je u pitanju bila autoimuna bolest. Upotreba Vladina zrakoplova za hitne slučajeve zbog udaljenosti najčešće se koristi za prijevoz s područja južnih županija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je