Obavijesti

News

Komentari 67

'Vlado je bio tempirana bomba, lako bi planuo, plašio nas je...'

'Vlado je bio tempirana bomba, lako bi planuo, plašio nas je...'
3

Vlado je prošlog tjedna u zagrebačkoj Nazorovoj ulici ubio Đorđiju Burića (85). Istražitelji su ubojstvo s Vladom povezali nakon što su doznali da je njegova žena Buriću povremeno čistila dom...

VIDEO

Vlado Turudić (54) bio je susjed kojeg su se svi pomalo plašili. Lako bi planuo na sitnice, a jednog starijeg prolaznika je iscipelario samo zato što je mumljao. Mislio je da ga psuje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Počeli su tako priču Zaprešićani koji žive u blizini njegova stana. Kad je policija u srijedu opkolila zgradu, nisu bili ni svjesni da je Vlado prošlog tjedna u zagrebačkoj Nazorovoj ulici ubio Đorđiju Burića (85)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

.
- Vidjeli smo priču u medijima i to nas je potreslo. Policajci, koji su cijelo vrijeme dežurali u ulazu, nisu nam ništa željeli reći - kazali su susjedi. Vlado je pet dana slobodno šetao Zaprešićem i nije se doimao nervoznim ili uznemirenim.

- Zadnjih nekoliko dana vidjeli bi ga kako sjedi na svom balkonu kao i inače. Susjede je normalno pozdravljao, a neke je pitao kad će stići računi. Ponašao se kao da se ništa nije dogodilo - opisali su susrete stanari sa svojim susjedom. Policajci su prvi put do njega došli u srijedu ujutro. Odveli su ga na ispitivanje u postaju. Kasnije su se vratili s njim i nalogom i gotovo pet sati pretresali su njegov stan, šupu i automobil.

Kad je policija došla, u stanu je bio i njegov gluhonijemi sin. Njega su izveli van kako ne bi morao gledati cijeli postupak. Jesu li tad policajci uspjeli naći oružje, još nije poznato. Istražitelji su ubojstvo s Vladom povezali nakon što su doznali da je njegova žena Buriću povremeno čistila dom. Obzirom da vremešni muškraca nije bio imućan, navodno je ženi obećao kako će joj pomoći zaposliti sina.

Trebao je raditi kod Burićeva sina, no ta je ideja propala zbog činjenice da je mladić gluhonijem. Najvjerojatnije razjaren i razočaran, Turudić je uzeo oružje i odlučio se osvetiti. Ispalio je najmanje četiri metka u nemoćnog Đorđiju, zatvorio vrata i pobjegao. Tijelo su četvrtak prošlog tjedna pronašli policajci nakon što su ih zvali susjedi. Ulazna vrata otvorio im je Burićev unuk koji je među prvima došao do djedovog stana.

Neslužbeno doznajemo da je Turudića s mjestom ubojstva povezao i signal njegovog telefona koji je zabilježio lokaciju na kojoj se nalazio. Sad ga sumnjiče za teško ubojstva iz osvete za koje mu prijeti najmanje 10 godina zatvora. Njegovi poznanci se boje da bi na slobodu mogao izaći i prije te da bi se mogao pravdati na svoj PTSP.

- Bojimo se išta reći jer je i prije bio nasilan. Nedavno je napao čovjeka jer mu je rekao da se bezveze hvali da zna igrati šah. Da nije bilo drugih ljudi, Vlado bi ga prebio - prepričali su susjedi. Na njegovoj adresi jučer nije bilo njegove obitelji. Na balkonu i dalje visi hrvatska zastava koju taj bivši član A-HSP-a nikad nije skidao. Obitelj ubijenog Burića od njega se u petak oprostila na sprovodu na zagrebačkom Krematoriju. Njegovi prijatelji i obitelj sandučić su ispunili telegramima u kojima su izrazili sućut. Kažu, nikad ga neće zaboraviti.

Hvalio se oružjem: Imam ja neku pušku

Vladu Turudića susjedi su nekoliko puta prijavili policiji. Prije četiri godine rekli su im kako ga se boje i dodali da se hvalio kako ima oružje. - Pričao je kako ima neku pušku. Policajci nam nisu vjerovali i rekli su samo da se ne brinemo i rekli da nema oružje - prisjetili su se stanari. Priznaju da prijetnje nikad nisu bile direktne, već je to radio suptilno. I sam Vlado na Facebooku je napisao da susjedi misle da je lud te da su neki dobili po “bamburi”.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...