News

Komentari 10

Vlasnik HNK Rijeka optužen za bespravnu gradnju na Pagu

Vlasnik HNK Rijeka optužen za bespravnu gradnju na Pagu

Tereti ga se zajedno s ocem da su bez dozvole uz gradnju kuće izgradili obalnu šetnicu, ogradni zid, rampu, dva mola u moru, betonski plato sa stepenicama, kameni nasip itd...

Državno odvjetništvo u Zadru optužilo je Damira Miškovića (54), vlasnika HNK Rijeka, njegovog oca Šimu (81), tvrtku Teh-gradnja i dvojicu građevinara za bespravnu gradnju kuće, rive i privezišta na pomorskom dobru u Miškovićima na Pagu. 

Tužilaštvo za svu četvoricu optuženih traži jednogodišnju uvjetnu kaznu zatvora te rušenje bespravnih objekata, a za građevinsku tvrtku i globu od milijun kuna, piše Novi List.

Tereti ih se da su ilegalno zagradili pomorsko dobro izgradnjom obiteljske kuće s bazenom, privatnom rivom i privezištem za brodice u naselju Miškovići na Pagu.

Prema optužnici tereti ih se da su bez prethodnog ishođenja građevinske dozvole od nadležnog Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, paralelno s izgradnjom kuće izgradili i obalnu šetnicu te ogradni zid u dužini od 180 metara, široku tri metra, te na nju postavili rampu, dva mola u moru, betonski plato sa stepenicama, kameni nasip i sl.

Ujedno, tereti ih se da su također mimo građevinske dozvole izgradili i još dva betonska stubišta, prizemnu građevinu površine 100 četvornih metara te stubište s platoom, i to unatoč prethodnom rješenju Lučke kapetanije Zadar od 11. studenoga 2015. kojim im je zabranjena opisana izgradnja.

Najčitaniji članci