Obavijesti

News

Komentari 43

Vlasnik mjenjačnice varao ljude u Šibeniku: Uzeo 2 milijuna kn

Vlasnik mjenjačnice varao ljude u Šibeniku: Uzeo 2 milijuna kn

Šibenska policija uhitila je vlasnika mjenjačnice koji je godinama varao ljude. Prva žrtva je bila žena (64) koja je došla promijeniti 10 tis. eura, a on joj je vratio tek 500, uz lažno obećanje da će ostatak dobiti kasnije...

VIDEO

Kaznenu prijavu podigla je šibenska policija protiv 35-godišnjeg vlasnika mjenjačnice koji je 64-godišnjakinju, 64-godišnjaka i 72-godišnjaka oštetio za ukupno 2 milijuna kuna, doznajemo u policiji.

Prva žrtva vlasnika mjenjačnice bila je 64-godišnjakinja koja je 23. studenog 2018. godine došla u mjenjačnicu u Šibeniku gdje je htjela promijeniti 10.000 eura. No, vlasnik joj je rekao da joj novac ne može promijeniti odmah već joj je izdao dokument u kojem je naznačio da će joj zaprimljeni novac vratiti do 30. studenog 2018., dakle za sedam dana. Od tada do 20. siječnja ove godine vlasnik mjenjačnice je 64-godišnjakinju držao u zabludi da će joj povjereni novac vratiti, a vratio joj je samo 500 eura te je na kraju žena oštećena za 9.500 eura, odnosno 72.000 kuna. 

Policija je daljnjim istraživanjem utvrdila da je vlasnik mjenjačnice od kraja 2018. godine i tijekom 2019. godine na isti način oštetio 72-godišnjaka koji mu je u više navrata donosio na promjenu različite iznose stranih valuta koje je namjeravao promijeniti u kune, i to u sveukupnoj vrijednosti od 1.920.000 kuna. Vlasnik je i njemu izdavao potvrde u kojima je naznačivao da će mu novac vratiti, no 72-godišnjaku na kraju nije vratio ništa te je njega oštetio za iznos od 1.920.000 kuna.  

Na isti način 35-godšnji vlasnik mjenjačnice u Šibeniku prevario je 64-godišnjaka koji mu je 29. studenog prošle godine predao kune koje je htio promijeniti u eure. Njemu je novac obećao vratiti do 2. prosinca, a na kraju ga je oštetio za ukupno 44.000 kuna. 

Po provedenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa