Voda ušla u brod na kojem ima i Hrvata? Spašavanje u tijeku | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 26

Voda ušla u brod na kojem ima i Hrvata? Spašavanje u tijeku

Brod je, kad se našao u problemima, bio na putu prema Gvajani, otprilike 1200 nautičkih milja od otoka Martinique i 60 nautičkih milja jugo-jugoistočno od uragana na Atlantiku

VIDEO

U tijeku je akcija spašavanja tegljača za opskrbu Bourbon Rhode u koji je 26. rujna počela prodirati voda, nakon što su ga je pogodilo nevrijeme tijekom uragana Lorenzo. 

Brod je, kad se našao u problemima, bio na putu prema Gvajani, otprilike 1200 nautičkih milja od otoka Martinik i 60 nautičkih milja jugo-jugoistočno od uragana na Atlantiku.

Iz francuske tvrtke Bourbon Offshore kažu da je aktiviran krizni stožer i da se surađuje s Regionalnim operativnim centrom za nadzor i spašavanje (CROSS) West Indies-Gvajana. CROSS je zatražio od broda za rasuti teret SSI Excellent da promijeni rutu i pomogne tegljaču, a prema informacijama koje je Pomorac.net dobio, taj brod je bio 20 sati udaljen od njih. 

Među 14 članova posade na Bourbon Rhodeu navodno, prema pisanju Pomorca, ima i Hrvata. 

Brod je dugačak 60 metara s gazom od 6,5 metara, izgrađen je 2006. godine i dizajniran  za pomoć na terminalima te kao pomoć pri operacijama vezanim za izlijevanje nafte.

Maritime Bulletin jutros javlja kako oko spašavanja broda još nema nikakvih službenih vijesti te da je akcija i dalje u tijeku.

U posljednjih nekoliko dana Lorenzo je ojačao od tropske oluje do uragana kategorije 4, no ne očekuje se da će zaprijetiti kopnu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.