Obavijesti

News

Komentari 26

Voda ušla u brod na kojem ima i Hrvata? Spašavanje u tijeku

Brod je, kad se našao u problemima, bio na putu prema Gvajani, otprilike 1200 nautičkih milja od otoka Martinique i 60 nautičkih milja jugo-jugoistočno od uragana na Atlantiku

VIDEO

U tijeku je akcija spašavanja tegljača za opskrbu Bourbon Rhode u koji je 26. rujna počela prodirati voda, nakon što su ga je pogodilo nevrijeme tijekom uragana Lorenzo. 

Brod je, kad se našao u problemima, bio na putu prema Gvajani, otprilike 1200 nautičkih milja od otoka Martinik i 60 nautičkih milja jugo-jugoistočno od uragana na Atlantiku.

Iz francuske tvrtke Bourbon Offshore kažu da je aktiviran krizni stožer i da se surađuje s Regionalnim operativnim centrom za nadzor i spašavanje (CROSS) West Indies-Gvajana. CROSS je zatražio od broda za rasuti teret SSI Excellent da promijeni rutu i pomogne tegljaču, a prema informacijama koje je Pomorac.net dobio, taj brod je bio 20 sati udaljen od njih. 

Među 14 članova posade na Bourbon Rhodeu navodno, prema pisanju Pomorca, ima i Hrvata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Brod je dugačak 60 metara s gazom od 6,5 metara, izgrađen je 2006. godine i dizajniran  za pomoć na terminalima te kao pomoć pri operacijama vezanim za izlijevanje nafte.

Maritime Bulletin jutros javlja kako oko spašavanja broda još nema nikakvih službenih vijesti te da je akcija i dalje u tijeku.

U posljednjih nekoliko dana Lorenzo je ojačao od tropske oluje do uragana kategorije 4, no ne očekuje se da će zaprijetiti kopnu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!