News

Komentari 26

Voda ušla u brod na kojem ima i Hrvata? Spašavanje u tijeku

Brod je, kad se našao u problemima, bio na putu prema Gvajani, otprilike 1200 nautičkih milja od otoka Martinique i 60 nautičkih milja jugo-jugoistočno od uragana na Atlantiku

U tijeku je akcija spašavanja tegljača za opskrbu Bourbon Rhode u koji je 26. rujna počela prodirati voda, nakon što su ga je pogodilo nevrijeme tijekom uragana Lorenzo. 

Brod je, kad se našao u problemima, bio na putu prema Gvajani, otprilike 1200 nautičkih milja od otoka Martinik i 60 nautičkih milja jugo-jugoistočno od uragana na Atlantiku.

Iz francuske tvrtke Bourbon Offshore kažu da je aktiviran krizni stožer i da se surađuje s Regionalnim operativnim centrom za nadzor i spašavanje (CROSS) West Indies-Gvajana. CROSS je zatražio od broda za rasuti teret SSI Excellent da promijeni rutu i pomogne tegljaču, a prema informacijama koje je Pomorac.net dobio, taj brod je bio 20 sati udaljen od njih. 

Među 14 članova posade na Bourbon Rhodeu navodno, prema pisanju Pomorca, ima i Hrvata. 

Brod je dugačak 60 metara s gazom od 6,5 metara, izgrađen je 2006. godine i dizajniran  za pomoć na terminalima te kao pomoć pri operacijama vezanim za izlijevanje nafte.

Maritime Bulletin jutros javlja kako oko spašavanja broda još nema nikakvih službenih vijesti te da je akcija i dalje u tijeku.

U posljednjih nekoliko dana Lorenzo je ojačao od tropske oluje do uragana kategorije 4, no ne očekuje se da će zaprijetiti kopnu.

Najčitaniji članci