Vodeni val stigao u Karlovac: Zatvorene brojne prometnice | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 27

Vodeni val stigao u Karlovac: Zatvorene brojne prometnice

Vodeni val stigao u Karlovac: Zatvorene brojne prometnice
38

Vodostaj Kupe u Karlovcu u osam sati je izmjeren od 778 centimetara i na snazi su izvanredne mjere obrane od poplave. Rastoke kod Slunja brane 'zečjim nasipima'

VIDEO

Vodostaj Save u laganom je opadanju. Na najvišem dijelu na predjelu Rugvice iznosi 757 centimetara. Na sreću, kiša je prestala padati u većini zemlje, a stanje se normalizira. 

Uslijed obilnih padalina i nabujalih rijeka na karlovačkom području rijeke su se izlile na brojne prometnice koje su zatvorene za sav promet. 

Vodostaj Kupe u Karlovcu u osam sati je izmjeren od 778 centimetara i na snazi su izvanredne mjere obrane od poplave

Zbog izlijevanja Kupe zatvorena je ulica Obala Ivana Trnskog u Karlovcu i županijska cesta u Brodarcima, a zbog izlijevanja Dobre zatvorena je lokalna cesta za naselje Gornji Priselci, kao i ceste u prigradskim naseljima Selce – Husje – Kolibići, Stative – Tomašnica, a od 2.40 sati zatvorena je cesta Pokupska Blatnica – Koritinja. 

Na području Ogulina zatvorena je državna cesta D42, a za sav promet su zbog izlijevanja rijeke Dobre su noćas od 1 sat zatvorene i prometnice Stara Cesta – Oštarije – Trošmarija, te lokalna cesta Oštarije - Graba. 

Rastoke brane 'zečji nasipi' 

Na području Slunja u turističkom naselju Rastokama poplava prijeti pojedinim objektima koje vatrogasci od ponedjeljka štite i brane izgrađenim 'zečjim nasipima'.  

Karlovački Ured DUZS-a javlja da su vatrogasci JVP Karlovca zbog posljedica olujnog vjetra i visokih vodostaja vodotokova imali dvije intervencije ispumpavanja vode, te izvid nakupljenog granja kod splavi u Dugoj Resi. DVD Slunj je izgradnjom „zečjeg nasipa“ branio objekte u naselju Rastoke tokom cijelog dana, a JVP-a Ogulina i DVD Josipdol i oštarije su imali sedam ispumpavanja voda iz podrumskih prostorija.

Obilna kiša uzrokovala je izlijevanje rijeka Bednje, Lonje i Plitvice u Varaždinskoj županiji. Mještani općine Martijanec strahuju od poplave zbog izlijevanja rijeke Plitvice pa iza kuća slažu zečje nasipe.

Proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave za slijev tih rijeka. U Brezničkom Humu vatrogasci ispumpavaju podrume, a zbog oborinskih voda poplavljeno je i mjesto Lončarevo u Međimurju. Zatvorene su ceste oko Ivanca, Trakošćana i Ludbrega. 

U Krapinsko-zagorskoj županiji poplavljen je velik broj obiteljskih kuća, najviše u Zlataru te na području općine Lobor. Promet se odvija otežano zbog poplavljenih cesta.

>>> Bilanca Teodora: Jedna smrt i desetak teško ozlijeđenih

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 27

VIDEO

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži
POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži

Osobe koje eventualno raspolažu s informacijama vezano uz ovaj događaj  pozivamo da dođu u najbližu policijsku postaju ili nazovu  policiju na broj 192, mole iz policije

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala
FOTO - UOČI UTAKMICE EURA

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala

Napadač je kod sebe imao i zapaljivu napravu poput Molotovljevog koktela. Napadač je ozbiljno ozlijeđen i pruža mu se liječnička pomoć.
Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!
ČESTITKE DOBITNIKU

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!

Igrač je odigrao 10. kombinacija i uplatio 13,00 €. U večerašnjem izvlačenju 167.kola nije pogodio ništa te je osvojio 80.000,00 eura