Obavijesti

News

Komentari 545

Vodi nerazvijeni grad, a želi automobil od 255.000 kuna

Vodi nerazvijeni grad, a želi automobil od 255.000 kuna
1

Gradonačelnik Obrovca Ante Župan (HDZ) traži da limuzina bude crne metalik boje i da uz ostalu opremu mora imati trozonsku klimu. Planira godišnje preći 40.000 km

VIDEO

Obrovac je jedan od najnerazvijenijih gradova Hrvatske, u kojem gradonačelnik živi u gradskom stanu s najmom od oko 160 kuna, prima plaću od 11.991,49 kuna i sad mu treba crna metalik limuzina s trozonskom klimom vrijedna više od 255.000 kuna.

Gradonačelnik Obrovca Ante Župan (HDZ) planira se voziti u novom automobilu pa je Grad za te potrebe raspisao natječaj. Traže limuzinu koju planiraju nabaviti putem operativnog leasinga na pet godina, a godišnje u njemu namjeravaju prelaziti 40.000 kilometara.

U natječaju ističu da automobil mora biti crne metalik boje i da uz ostalu opremu mora imati trozonsku klimu, odnosno da vozač, suvozač i putnici u stražnjem dijelu automobila mogu zasebno podešavati temperaturu, odnosno hlađenje. 

Nije Župan jedini kojemu se omililo voziti se u skupoj limuzini dok u gradu ima 23 posto nezaposlenih, a o kojem se još 2013. pisalo da je u samom hrvatskom vrhu po broju nezaposlenih. Sjećamo se fijaska s bivšom županicom Marinom Lovrić Merzel. Njoj je bio nužan Audi A6 od 432.000 kuna. Tvrdila je da se radi o uštedi, ali ga se na kraju odrekla. 

Sličnom logikom vodili su se i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, koji je 2013. godine nabavio auto s automatskim mjenjačem i BI-xenon svjetlima, aluminijskim naplacima od 18 inča, pogonom na sva četiri kotača, benzinac s obujmom motora od 3000 kubika i s barem 260 KS, koji Varaždince košta 390.000 kuna s PDV-om. 

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese iste godine raspisuje natječaj za automobil od 350.000 kuna, gradonačelnik Novog Marofa Darko Hrenić malo je bio skromniji pa je tražio da mu građani plate auto od 275.000 kn, a gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek iste godine tražio je limuzinu od 312.000 kn. 

Župan je jučer isključio mobitel, pa nismo uspjeli doznati bi li i on pravdao kupnju skupog automobila kao uštedu. Šutnjom je samo potvrdio dobro znano hrvatsko pravilo da se, bez obzira na stanje u proračunu, uvijek ima za limuzinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 545
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"