Obavijesti

News

Komentari 19

'Volonteri broje potpise, točan broj znat ćemo za par dana'

'Volonteri broje potpise, točan broj znat ćemo za par dana'
1

Mlinarić je tiskovnu konferenciju ispred Sabora iskoristio kako bi reagirao na izjava Peđe Grbina (SDP) koji je doveo u pitanje formalnu ispravnost prikupljanja potpisa za referendum

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

Tiskovna konferencija inicijative “Narod odlučuje” koji su skupljali potpise za referendum o izmjeni izbornog zakonodavstva. Govori Luka Mlinarić Reporter: Snježana Krnetić

Posted by 24sata Politiko on Tuesday, 29 May 2018

Inicijativa "Narod odlučuje" nije objavila koliko je potpisa prikupljeno za referendumsku inicijativu o izmjenama izbornog zakonodavstva. 

- Konačan broj potpisa bit će objavljen čim dobijemo točan broj. Naši volonteri marljivo rade, to je duži proces i ne može sve biti sređeno za jedan dan. Čim dobijemo točan broj objavit ćemo ga - kazao je jedan od koordinatora inicijative Luka Mlinarić napominjući da će brojka biti poznata u idućih nekoliko dana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne želimo sada izlaziti s bilo kakvim procjenama. Želimo objaviti konkretan broj potpisa koji ćemo predati u Sabor - poručio je.  
Mlinarić je tiskovnu konferenciju ispred Sabora iskoristio kako bi reagirao na izjava Peđe Grbina (SDP) koji je doveo u pitanje formalnu ispravnost prikupljanja potpisa za referendum. Iako je Grbin naknadno ustvrdio kako njegove primjedbe ne stoje, iz inicijative su ga optužili da sustavno iznosi laži. 

- Inicijativa Narod odlučuje objavila je dva različita referendumska pitanja, za koje su se potpisi prikupljali u dvije knjige, tako je svaki građanin mogao odlučiti hoće li potpisati za oba pitanja ili samo za jedno. Ili je Grbin velika neznalica ili namjerno napada i pokušava kompromitirati inicijativu Narod odlučuje - rekao je Mlinarić.

Na Grbinovom priznanje da njegove primjedbe ne stoje, Mlinarić je rekao: 

- To što se kasnije ispričao, šteta je mogla već mogla biti nanesena. U nazad dva tri tjedna, ali i prije, on konstantno iznosi neistine i laži o inicijativi. On time zloupotrebljava medijski prostor kako bi se obračunao i napao inicijativu i građane koji se izjašnjavaju o potrebi raspisivanja referenduma za promjenu izbornog sustava. Time dodatno zabrinjava njegova inicijativa i želja da se dodatno postroži Zakon o referendumu čime bi se u budućnosti gotovo onemogućilo izjašnjavanje građana za narodni referendum. S jedne strane imamo zastupnika SDP, a s druge ministra uprave Kušćevića, koji nije učinio ništa kako bi zaštitio provedbu prikupljanja potpisa - rekao je Mlinarić.

Na pitanje želi li inicijativa referendumom ograničiti prava manjina, Mlinarić je rekao da se ne radi o ograničavanju prava, nego o tome da se spriječi jedan oblik političke trgovine. 

- Na neki način manipulira se predstavnicima nacionalnih manjina u Saboru da bi iz mandata u mandat bili jezičac na vagi za vladajuću većini, što ni na koji način ne koristi predstavnicima manjina u RH. Predstavnici manjina u Saboru trebaju štiti interese nacionalnih manjina, a ne Vlade ili bilo kojeg premijera - ustvrdio je Mlinarić. 

Mlinarić je kao argument za obranu teze da zastupnici manjina ne bi trebali odlučivati o proračunu naveo tjednik Novosti. 
Kazao je kako tjednih iz godine u godinu dobiva više milijuna kuna iz proračuna, a "služi se huškanjem na hrvatski narod". 
Na pitanje zašto misli da je inicijativa kvalificirana odrediti uređivačku politiku lista nacionalnih manjina, Mlinarić je nije odgovorio, a branio se da je "iznio činjenice".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje