Obavijesti

News

Komentari 53

'Vozač je zapomagao. Rekao mi je: Gorim, izvuci me, molim te'

'Vozač je zapomagao. Rekao mi je: Gorim, izvuci me, molim te'
4

'Prizor nakon sudara pamtit ću do kraja života', rekao je mladić koji je prvi pomogao unesrećenima nakon prometne nesreće i riskirao svoj život kako bi spasio druge

VIDEO

U sudaru dva automobila u srijedu je kod Daruvara ozlijeđeno troje ljudi, a Hitna pomoć sve ih je prevezla u pakračku bolnicu.

Do nesreće je došlo kada je 38-godišnji vozač Opel Tigre, koji se kretao iz smjera Velikih Zdenaca prema Daruvaru, počeo pretjecati vozilo ispred sebe, ali se nije uspio vratiti u svoju prometnu traku već se svojim vozilom izravno sudario s Opel Corsom kojim je iz suprotnog smjera upravljao 50-godišnji vozač iz Velikih Zdenaca.

Troje ozlijeđenih u sudaru kod Daruvara, jedan automobil potpuno izgorio nakon nesreće
Troje ozlijeđenih u sudaru kod  Daruvara, jedan automobil potpuno izgorio nakon nesreće

Opel Tigra se nekoliko minuta nakon sudara zapalila i potpuno izgorjela. U nesreći su ozlijeđena oba vozača i mlada suvozačica iz Opel Tigre koji su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni u bolnicu.

Nakon pregleda liječnika, 38-godišnji vozač Opel Tigre prevezen je u Opću bolnicu Bjelovar, a 50-godišnji vozač Opel Corse završio je na operaciji.

Stradalima su u pomoć prvi pritekli dečki iz Jaković Prometa i jedan Daruvarčanin koji je želio ostati anoniman.

Mladić je došao neposredno nakon samog sudara, te nije htio komentirati okolnosti same nesreće jer sam sudar nije vidio. No, ono što je vidio, pamtit će do kraja života.

- Opel Tigra je bila odbačena desno u jarak i tamo se zapalila, a Opel Corsa je završila u lijevom jarku. Jedan čovjek je iznio iz Tigre tu mlađu curu i odnio je u dvorište u hlad. Ja sam došao do Corse i htio izvući vozača. Kad sam otvorio vrata i htio ga iznijeti van, dečko iz Tigre počeo je vikati: 'Gorim, izvuci mene prvog, molim te!'. Okrenuo sam se i vidio da je Tigra potpuno u plamenu - ispričao je mladić za MojPortal.hr i dodao:

 - Uhvatio sam vozača Corse i viknuo dečkima koji su se našli na mjestu nesreće: 'Dođite mi pomoći da ga odnesem, auto gori!'. Netko mi je na to viknuo: 'Nemoj tamo ići, vidiš da auto gori, svaki tren će eksplodirati!' - mladića to ipak nije spriječilo, te su on i još jedan dečko ipak otišli do vozača Tigre, izvukli ga i odnijeli do cure koja je ležala na travi. 

Nesreća u Donjem Mihaljevcu: U sudaru tri auta poginuo vozač
Nesreća u Donjem Mihaljevcu: U sudaru tri auta poginuo vozač

 - Zamolio sam dečke koji su se također našli na mjestu nesreće da mi pomognu izvući vozača Corse jer je on bio puno veći i teži od mladića iz Opel Tigre. Tada sam vidio da iz Corse također ide dim. Dvojica muškaraca iz Jaković Prometa pomogli su mi da ga iznesemo - rekao je Daruvarčanin.

 - Izvukli smo ga prvo do jarka gdje smo ga spustili, a kako smo vrlo brzo nakon toga čuli prvo jednu eksploziju pa drugu, rekao sam im da ga pomaknemo još deset metara dalje. On je tamo ostao do dolaska Hitne medicinske pomoći. Vozač Tigre je bio priseban, ali u šoku. Vidjeli smo da je imao slomljenu nogu, mislim čak obje kosti ispod koljena - rekao je mladić i dodao:

 - Vozaču Corse je iskočilo lijevo rame i rekao je da ga bole noge. Podigao sam ga ispod bedara, jedan dečko ga je primio za jedno rame, a drugi ga je držao ispod leđa. Nismo ga mogli primiti za ruku jer mu je rame iskočilo. Kad sam ga spustio, vidio sam da su mi majica i hlače potpuno krvave - ispričao je Daruvarčanin i otkrio da je zatim išao preparkirati svoj auto kako i on ne bi eksplodirao, a potom je otišao do jedne svoje poznanice koja tamo živi i oprao krv sa sebe. 

Nakon toga se odmah vratio vidjeti jesu li svi dobro:

 - Vidio sam kako curu iz Tigre ekipa Hitne pomoći stavlja na ležaj. Jaukala je od bolova. Krvarila je iz nosa, a jedan mladi policajac ju je smirivao. Izgleda da je ona jako udarila glavom. Vozaču Tigre su tada već malo zamotali nogu, i on je vikao od bolova. Otišao sam i do vozača Corse i pitao ga je li dobro. Nešto mi je nerazgovijetno odgovorio jer je bio potpuno smušen. Pokraj njega je stajala neka starija žena koja mu je izmjerila puls i vidjela da je sve slabiji. Taman kad je to rekla, Hitna pomoć je dovezla kolica i stavila ga na njih. Pružili su mu prvu pomoć i odvezli ga u bolnicu - rekao je mladić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.