Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vozač koji je zamalo pregazio bebu dobio novčanu kaznu

Vozač (46) koji je u Zagrebu umalo pregazio oca i bebu izveden je pred suca za prekršaje. Dobio je novčanu kaznu i zabranu upravljanja autom na dvije godine te je pušten

Foto: Pixsell/Screenshot
179 komentara

Muškarac (46), državljanin Srbije koji je pijan u subotu ujutro na zagrebačkoj Ilici umalo naletio na oca s bebom u kolicima, u nedjelju je izveden pred suca za prekršaje. Na sudu je izrazio kajanje te su mu izrečene maksimalne kazne u ukupnom iznosu od 18.800 kuna. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole ‘B’ kategorije u trajanju od dvije godine, a mora nadoknaditi i trošak prekršajnog postupka od 932,75 kuna. Nakon toga je pušten. Presuda je odmah postala pravomoćna jer su se okrivljenik i tužitelj odrekli prava na žalbu. 

- M.S. (1970.) koji je u subotu ujutro skrivio prometnu nesreću u zagrebačkoj Ilici pritom umalo usmrtivši nekoliko ljudi, među kojima i oca s bebom u kolicima, pred istražnim je sucem priznao krivicu te iskazao kajanje za sve za što ga se tereti.
Zbog svih prekršaja sudac mu je izrekao jedinstvenu novčanu kaznu od 18.800 kuna te mu zabranio korištenje inozemne vozačke dozvole B kategorije u trajanju 2 godine. Obvezan je nadoknaditi i trošak prekršajnog postupka u ukupnom iznosu od 932,75 kuna. Naglašavamo da su okrivljeniku za počinjena djela prekršaja izrečene kazne u maksimalnim iznosima propisanim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama te da mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom izrečena u maksimalnom trajanju predviđenom Prekršajnim zakonom - stoji u priopćenju Prekršajnog suda u Zagrebu.

Četrdesetšestogodišnjeg muškarca teretilo se za vožnju u alkoholiziranom stanju (15.000 kuna), upravljanje vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom (1.000 kuna), jer nije koristio sigurnosni pojas (500 kuna), te za izazivanje prometne nesreće u kojoj ima ozlijeđenih osoba (2300 kuna).

Možda vas zanima i ovo:
Message