Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Vratila se u džunglu, nije naučila hodati ni govoriti

Djevojka (29) je u Kambodži poznata i kao 'polu-životinja' jer se glasa kao životinje te ne govori. Živjela je 18 godina u džungli, a našli su je 2007.

AFP
Foto: AFP
16 komentara

Rochom P'ngieng (29) je 18 godina živjela u džungli u Kambodži, a 2007. godine su je pronašli te je vratili obitelji. Nije joj uspjelo uklopiti se u civilizirano društvo te se već u nekoliko navrata pokušala vratiti u šumu. Nije naučila ni jedan lokalni jezik, više puzi nego hoda te odbija nositi odjeću. Njen otac, policajac Sal Lou, rekao je kako je u posljednje vrijeme napredovala, ali je na kraju ponovno nestala u utorak navečer.
- Svukla je odjeću te je pobjegla od kuće bez da je išta rekla nekome od obitelji - rekao je Lou. Pretpostavljaju kako se vratila u džunglu, a još je nisu pronašli. Djevojka je u Kambodži poznata i kao 'polu-životinja' jer se glasa kao životinje te ne govori. Lou tvrdi kako su za ponovni nestanak njene kćeri krivi 'duhovi šume'. Planira priložiti žrtvu duhovima kako bi mu vratili kćer. Rochom i njena sestra nestale su 1989. godine u predjelu Ratanakkiri. Rochom su našli, ali njenoj sestri izgubio se svaki trag. Bila je gola, uplašena te prljava, a krala je hranu s jedne farme. Sal Lou je odbio DNK testiranje, a to su mu predložili jer lokalne vlasti ne vjeruju da bi djevojčica od osam godina sama mogla preživjeti u divljini.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message