Obavijesti

News

Komentari 30

Vrdoljak: Ne zazivamo izbore, ali želimo biti spremni za njih

Vrdoljak: Ne zazivamo izbore, ali želimo biti spremni za njih
1

Mi smo osnovali izborni stožer kako bismo u svakom trenutku bili operativno i logistički spremni , kao što bi to trebala biti svaka ozbiljna stranka, rekao je Vrdoljak

VIDEO

Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Ivan Vrdoljak u subotu je na proslavi Dana osječkog HNS-a izjavio kako su osnivanjem izbornog stožera u stranci htjeli pokazati kako žele biti "operativno i logistički spremni“ ako do izbora dođe te kako "ne zazivaju izbore, ali neće do beskraja slušati one koji nisu spremni na izbore, a govore da bi ih voljeli.“

- Ne možemo si dopustiti da zagovornici destabilizacije Vlade i izbora u izbore uđu spremniji  od nas. Mi smo osnovali izborni stožer kako bismo u svakom trenutku bili operativno i logistički spremni , kao što bi to trebala biti svaka ozbiljna stranka - rekao je Vrdoljak na novinarski upit zbog čega je HNS prva stranka koja je osnovala izborni stožer.

Na upit kako ocjenjuje stabilnost Vlade RH, Vrdoljak je rekao kako „nemaju problema s većinom“.

- Volio bih da Vlada izađe pred Sabor s programom Vlade za sljedeće dvije godine, tako da ne bude više potencijalnih ucjena pojedinih saborskih zastupnika, nego da jasno znamo što su nam ciljevi u sljedeće dvije godine i tražiti potvrdu Sabora za to - rekao je Vrdoljak. Dodao je kako nije problem u tome ima li unutar neke stranke problema, nego je problem ima li ova Hrvatska šansu biti bolja.

Na upit hoće mirovinska reforma u budućnosti doista donijeti bolji život umirovljenicima, ustvrdio  je da sigurno hoće, ali ne samo zbog reforme. 

- Očekujem da će naše gospodarstvo u budućnosti biti bolje nego danas, a obrazovni sustav našu djecu učiniti konkurentnijom nego što smo mi i da će zbog toga na bazi gospodarskog rasta i gospodarskih aktivnosti u mirovinskom fondu biti dosta sredstava kako bi naši umirovljenici u budućnosti dostojanstveno živjeli. To je ključ svega - rekao je Vrdoljak.

 HNS je, rekao je, zadovoljan komunikacijom koju je oko reforme imao s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem.

- Jasno smo rekli zašto branimo postojanje 2. stupa i iza toga stojimo. Jedino se tako i može doći do kompromisnog i najboljeg rješenja. Može se sve podvući pod jednu crtu – najmanje mirovine će biti veće. a 2.  stup će i dalje postojati i sredstva će se koristiti za razvoj gospodarstva, a ne za krpanje proračunskih rupa. Mogu reći da smo se s njim oko reforme složili sa oko 95 posto stvari. Treba još uskladiti detalje, ali slično razmišljamo - zaključio je Vrdoljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo