Obavijesti

News

Komentari 130

Vrdoljak potvrdio: Anka Mrak Taritaš ide u utrku za Zagreb

Vrdoljak potvrdio: Anka Mrak Taritaš ide u utrku za Zagreb
2

Ministar Vrdoljak je ponovio kako smatra da MOL djeluje namjerno na štetu Ine, i potvrdio da pregovara sa financijskim institucijama oko otkupa MOL-ovog udjela

VIDEO

Ministar Ivan Vrdoljak je ponovio nekoliko puta u emisiji kako smatra da MOL djeluje namjerno na štetu INA-e, i potvrdio da pregovara s financijskim institucijama oko otkupa MOL-ovog udjela u INA-i

- Ne samo po pitanju rafinerija već i nekih drugih stavki. Oni ne vide taj problem jer su INA-u konsolidirali u tu grupu, a iz te grupe će isto neka tržišta probiti na štetu INA-e - rekao je Vrdoljak.

- Ja sad pregovaram s financijskim institucijama. Da MOL ponudi Vladi svoje dionice, svi bi rekli da je to normalno. Sigurno hrvatska Vlada ima načina ponuditi kolegama iz MOL-a adekvatno rješenje koje nije štetno ni za INA-u. Ali tada javni dug ne smije opterećivati Vladu RH, niti proračun, a ni deficit. Smije samo kompaniju i u tom pogledu tražimo rješenja. Kada ih uskoro dobio s time ću upoznati uži kabinet Vlade - rekao je Vrdoljak.

Legalizacija marihuane u medicinske svrhe

Komentirajući slučaj u Rijeci gdje je 32-godišnji Hanibal Luksetić koji boluje od multiple skleroze priveden zbog uzgajanja marihuane od koje je proizvodio ekstrakt kanabisova ulja, koji mu pomaže, ministar gospodarstva i potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV rekao je kako smatra da je došlo vrijeme da se pitanje legalizacije marihuane u medicinske svrhe pomakne s mrtve točke.

- Moj osobni stav je da zastupam legalizaciju. Ja mislim da bi se ubrzo moglo raspravljati o legalizaciji marihuane. Ja sam pristalica toga da čim prije krenemo u ovaj proces. Možemo očekivati da naš klub zastupnika u Saboru pošalje takav prijedlog u proceduru - rekao je ministar Ivan Vrdoljak u emisiji Veto.

Rješenje za Imunološki, Petrokemiju i Plomin C

Potvrdio je kako očekuje da se problem Imunološkog zavoda, Petrokemije i Plomina C riješi u prvom kvartalu iduće godine.

- Što se Imunološkog tiče nama je najvažnije sada isplatiti kroz par dana plaću radnicima i kroz privremenu dozvolu ponovno pokrenuti proizvodnju. Kroz izbor strateškog partnera tada ćemo izboriti se da se tamo radna mjesta otvaraju i da se širi na druga tržišta s cjepivom. Petrokemija je borba iz mjeseca u mjesec. Do kraja godine će biti otvoren treći krug i čekamo investitore koji će moći investirati u sve što treba. Ovo će isto biti riješeno u prvom kvartalu - rekao je Vrdoljak.

'Nisam zagovornik obveznog članstva u HGK'

Komentirajući sukob s ministrom Marasom oko plaćanja članstva u HGK-u Vrdoljak je pokušao sniziti tenzije i ustvrdio kako unatoč svemu prijedlog Zakona o HGK-u na Vladu šalje njegov resor, a ne Marasov.

- Ja nisam zagovornik obaveznog članstva, posebno ne za male obrtnike. Tko god krene u posao, neće u početku ništa plaćati. I mali obrtnici će biti rasterećeni plaćanja samo pitanje u kojoj mjeri. Ja sam znao za taj tekst, ali nisam znao za trenutak objave. Svaki suvisli prijedlog koji ide u smjeru toga da Komora bude bolja i efikasnija je dobro došao - na kraju je rekao Vrdoljak i po prvi puta potvrdio kako će Anka Mrak Taritaš biti HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba te da koalicije sa SDP-om Zagreb neće biti.

Patrik Macek/Pixsell
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku