Obavijesti

News

Komentari 89

Vrijedi u 186 zemalja: Izdana crvena tjeralica za Todorićem?

Vrijedi u 186 zemalja: Izdana crvena tjeralica za Todorićem?
1

Ova se tjeralica raspisuje kada traganje za osobom na nacionalnoj razini nije dalo rezultata ili u slučaju kada je policija došla do informacija da se osoba nalazi u inozemstvu

VIDEO

Izdana je crvena tjeralica za Ivicom Todorićem, doznaje Telegram. Za njim je već ranije bio raspisan europski uhidbeni nalog koji vrijedi samo u državama članicama Europske unije.

Crvena tjeralica vrijedi u 186 zemalja koje su članice Interpola. Hrvatska od tih zemalja crvenom tjeralicom traži uhićenje i izručenje Ivice Todorića.

Ova se tjeralica raspisuje kada traganja za osobom na nacionalnoj razini nije dalo rezultata ili u slučaju kada je policija došla do informacija da se osoba nalazi u inozemstvu.  Crvena tjeralica za Todorićem zasad nije vidljiva na Interpolovim internetskim stranicama, a po nekim objašnjenjima tjeralica postaje javna tek kad se iscrpe sve ostale mogućnosti.

Odvjetnici Ivice Todorića najavili su žalbu na odluku da se istražni zatvor odredi jedino osnivaču posrnulog koncerna Agrokor koji se prema tvrdnjama tužiteljstva okoristio za preko milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su