Obavijesti

News

Komentari 3

Povratak u zimu: Jak snijeg u Karlovcu, u Zagrebu susnježica

Povratak u zimu: Jak snijeg u Karlovcu, u Zagrebu susnježica

U nedjelju nas očekuje umjereno i pretežno oblačno ponegdje još s oborinama. Na jugu mjestimice pljuskovi i grmljavina, u unutrašnjosti malo kiše, susnježica i ponegdje slab snijeg

VIDEO

Jak snijeg je jutros probudio Karlovac, Zavižanj, dok je na području Zagreba i okolice mjestimična susnježica. Na Jadranu je vjetrovito uz slabu kišu.  Prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu najavila je kišu u unutrašnjosti, a u gorju susnežicu i snijeg. Na Jadranu je najavljena kiša i pljuskovi, osobito u Dalmaciji.

Vjetar slab do umjeren sjeverni, na Jadranu umjeren do jak južni i jugozapadni.

Najviša dnevna temperatura od 3 do 8, na Jadranu između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto klub.

Zbog ponegdje jake kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8). Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Oštrovica u smjeru Rijeke, vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat.

Zbog prometne nesreće na autocesti A7 između tunela Škurinje i tunela Katarina u smjeru Krčkog mosta, vozi se uz ograničenje brzine 40 km na sat.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama u Gorskom kotaru.

Zbog testiranja za Croatia Rally dionica javne ceste LC58036, tzv. „cesta kroz Cetin“ od naselja Mrzle Drage kod kućnog broja 14 prema Ogulinskom Hreljinu do administrativne granice s Karlovačkom županijom, bit će zatvorena za promet danas od 7 do 19 sati.

Na graničnom prijelazu Bajakovo (Batrovci) sa Srbijom teretna vozila čekaju 2 sata na izlazu.

U prekidu su katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Mali Lošinj-Cres-Rijeka; i brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak. 

Katamaran na na liniji Vis-Split, s polaskom iz luke Vis u 7 sati, danas, 2. travnja, pristat će u luku Hvar.

Linija Ilovik Mali-Lošinj plovi s pristajanjem u luku Veli Lošinj.

U nedjelju nas očekuje umjereno i pretežno oblačno ponegdje još s oborinama. Na jugu mjestimice pljuskovi i grmljavina, u unutrašnjosti malo kiše, susnježica i ponegdje slab snijeg.

Prema kraju dana razvedravanje. Puhat će umjeren sjeverni, sjeveroistočni, a u Slavoniji i lokalno jak sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima, na srednjem dijelu umjerena, a na jugu jugozapadnjak.

Najniža temperatura od -2 do 2, na moru između 3 i 6 °C. Danju relativno hladno s najvišom temperaturom uglavnom između 6 i 11 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.