Obavijesti

News

Komentari 6

'Vrijeme je da članovi Stožera prestanu zastrašivati građane svojim apokaliptičnim izjavama'

'Vrijeme je da članovi Stožera prestanu zastrašivati građane svojim apokaliptičnim izjavama'

Udruga Glas poduzetnika upozorava da su izjave Stožera kojima se zastrašuju turisti, poduzetnici i turistički djelatnici ne doprinose oporavku od krize, kao ni spasu gospodarstva.

Poduzetnici, obrtnici i zaposlenici imaju velika očekivanja od sezone i nepotrebno ih se zastrašuje ovakvim izjavama, ističe u priopćenju udruga Glas poduzetnika.

POGLEDAJTE VIDEO: Brzi antigen test 

Pokretanje videa ...

Testiranje na uzorak sline VIDEO

 - Udruga Glas poduzetnika ovim putem želi upozoriti da su izjave članova Nacionalnog stožera civilne zaštite koje se tijekom proteklih nekoliko tjedana pojavljuju u javnosti izuzetno opasne za nastavak sezone koja bi omogućila poduzetnicima i obrtnicima oporavak. Jučerašnja izjava dr. Markotić posebice je uznemirila naše članove koji su već do sada podnijeli najveći teret korona-krize, bez ikakve pomoći, obeštećenja i bez kreditnih linija. Kao što smo već mnogo puta istaknuli, poduzetnici ne mogu nastaviti poslovati u ovakvim uvjetima i pod ovakvim pritiscima - naglašavaju u udruzi.

Nacionalni stožer konačno trebao prestati raditi protiv poduzetnika

Naime,  smatraju kako mnogobrojni poduzetnici i obrtnici očekuju značajne prihode od sezone, kako bi se uspjeli oporaviti od izuzetno teške godine, koja im je gotovo uništila poslovanje i ugrozila egzistenciju.

- Turisti se sve više ohrabruju na putovanja, što predstavlja “slamku spasa” za mnoge tvrtke i turističke djelatnike koji već predugo ne rade. Smatramo da ne trebamo posebno isticati da Hrvatska ovisi o prihodima iz turizma i da većina BDP-a ovisi upravo o turističkom sektoru.

'Delta soj bi nam sezonu mogao prekinuti i prije 15. kolovoza'
'Delta soj bi nam sezonu mogao prekinuti i prije 15. kolovoza'

Izjave kojima se zastrašuju turisti, poduzetnici i turistički djelatnici ne doprinose oporavku od krize, kao ni spasu gospodarstva. UGP smatra da bi Nacionalni stožer civilne zaštite konačno trebao prestati raditi protiv poduzetnika i njihovih zaposlenika te im omogućiti normalan rad. Smatramo da se izjavama dr. Markotić nameće pitanje o tome želi li namjerno uništiti nadolazeću turističku sezonu, poduzetnike, obrtnike i zaposlenike - stoji u priopćenju udruge Glas poduzetnika.

'Stječe se dojam da se ciljano pokušava uništiti sezona'

Zahtjevaju od Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnog stožera civilne zaštite jasan plan otvaranja gospodarstva i popuštanja mjera. Nakon više od godine dana, smatraju da su poduzetnici i zaposlenici zaslužili znati kakva im je budućnost. Također, smatraju da se treba prestati zastrašivati građane s nepotrebnim izjavama.

Markotić je dobila nagradu za Zagrepčanku godine: Svaka je nagrada poticaj za daljnji rad
Markotić je dobila nagradu za Zagrepčanku godine: Svaka je nagrada poticaj za daljnji rad

 - Doista je nevjerojatno u kojem trenutku i s koje pozicije se ide s ovako apokaliptičnim izjavama. Stječe se dojam da se ciljano pokušava uništiti sezona koja je bitna mnogim poduzetnicima, ali i državi. Stoga tražimo da se odmah prestane s ovakvim nebuloznim izjavama - rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.