Obavijesti

News

Komentari 16

'Vrijeme je da Palestina prizna židovsku državu - Jeruzalem'

'Vrijeme je da Palestina prizna židovsku državu - Jeruzalem'
1

Uoči sastanka s ministrima vanjskih poslova EU-a, Netanyahu je rekao da će Trumpov potez, koji su osudili Palestinci i europske vlade, pridonijeti miru na Bliskom istoku

VIDEO

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji boravi u posjetu Europskoj uniji, pohvalio je u ponedjeljak objavu američkog predsjednika Donalda Trumpa o priznavanju Jeruzalema kao izraelske prijestolnice i rekao kako očekuje da će i Europljani slijediti njegov primjer. 

"To omogućuje mir jer je priznavanje stvarnosti suština mira, temelj mira", rekao je Netanyahu novinarima nakon što se nakratko susreo s visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Federicom Mogherini, uoči sastanka ministara vanjskih poslova EU-a.

"Sada se poduzimaju napori da američka administracija iznese novi mirovni prijedlog. Mislim da bi trebali dati šansu miru. Mislim da bi trebali vidjeti što se predlaže i možemo li unaprijediti taj mir".

Uoči sastanka s ministrima vanjskih poslova EU-a u Bruxellesu, Netanyahu je rekao da će Trumpov potez, koji su osudili Palestinci i europske vlade, pridonijeti miru na Bliskom istoku. On je pozvao Palestince da priznaju Izrael kao židovsku državu i da prihvate da je Jeruzalem njezin glavni grad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Vrijeme je da Palestinci priznaju židovsku državu i također priznaju činjenicu da ona ima svoju prijestolnicu. Njezin je naziv Jeruzalem", kazao je Netanyahu.

"Vjerujem da iako još nemamo dogovor, da će se to dogoditi u budućnosti. Vjerujem da će sve, ili većina europskih zemalja premjestiti svoja veleposlanstva u Jeruzalem, priznati Jeruzalem kao prijestolnicu Izraela i snažno se s nama angažirati za sigurnost, napredak i mir", istaknuo je.

Mogherini, koja je poželjela dobrodošlicu Netanyahuu u prvom posjetu EU-u jednog izraelskog premijera u 22 godine, izjavilan je da će Unija nastaviti priznavati "međunarodni konsenzus" o Jeruzalemu.

Također je ponovila da se EU zauzima za rješenje dviju država, te da je u izraelskom interesu pronaći održivo rješenje svog sukoba s Palestincima. EU će pojačati svoje mirovne napore te će sljedećeg mjeseca u tom smislu održati razgovore s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom, rekla je Mogherini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.