News

Komentari 64

Vučić: Imamo dokaze da se u Skoplju djeluje protiv Srbije

Vučić: Imamo dokaze da se u Skoplju djeluje protiv Srbije

Svo osoblje iz srbijanskog veleposlanstva u Skoplju povučeno je u ponedjeljak na hitne konzultacije u Beograd, a makedonsko ministarstvo vanjskih poslova dobilo je obavijesnu notu

Srbija ima dovoljno dokaza o vrlo ofenzivnom djelovanju protiv njezinih tijela i institucija, izjavio je danas srbijanski predsjednik Aleksnadar Vučić u povodu hitnog povlačenja osoblja veleposlanstva iz Skoplja na konzultacije u Beograd.

Vučić je, kako prenosi Radio-televizija Srbije (RTS), izjavio da su djelatnici veleposlanstva u Makedoniji povučeni na konzultacije nakon što je od obavještajnih službi stiglo "dovoljno dokaza o vrlo ofenzivnom djelovanju protiv tijela i institucija Srbije".

Pojedinosti nije iznio. 

"Naše je da naši ljudi budu pripremljeni i spremni. Mnogo je spekulacija i mislim da će u idućih 10 dana sve biti mnogo jasnije", rekao je Vučić novinarima odgovarajući na pitanje jesu li odnosi postali napeti zato što postoji mogućnost da Makedonija podrži kosovsko članstvo u UNESCO-u. Naglasio da će Srbija nastaviti razvijati prijateljske odnose s Makedonijom.

Svo osoblje iz srbijanskog veleposlanstva u Skoplju povučeno je u ponedjeljak na hitne konzultacije u Beograd, a makedonsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je u međuvremenu da je o tome dobilo obavijesnu notu, ali ne i objašnjenje.  

U međuvremenu je makedonski MUP pojačao mjere osiguranja srbijanskog veleposlanstva.

Najčitaniji članci