Obavijesti

News

Komentari 57

Vučić poručio: Milanović mi je primjedbe trebao reći u lice

Vučić poručio: Milanović mi je primjedbe trebao reći u lice
13

Vučić je nakon inauguracije rekao: "Uvijek je lijepo kada netko nešto od vas očekuje, i mi imamo očekivanja i razgovarat ćemo o tome otvoreno i prijateljski"

VIDEO

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao inauguraciji nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, komentirao je za N1 inauguracijski govor Kolinde Grabar Kitarović.

- Uvijek je lijepo kada netko nešto od vas očekuje, i mi imamo očekivanja i razgovarat ćemo o tome otvoreni i prijateljski. Moramo gledati u budućnost, jer kada živite u prošlosti, osim pouke, ništa ne možete napraviti.

'Zajednički ćemo rješavati probleme'

- Ako gledate u budućnost, možete mnogo toga napraviti. Imamo zajedničke probleme i zajednički ćemo ih rješavati. Danas ću razgovarati s Kolindom Grabar Kitarović i Vesnom Pusić, očekujem da ćemo surađivati, kazao je Vučić.

- Ako netko misli da će ovdje netko nekoga pobjeđivati, ta vremena su prošla, zaključio je.

Na upit o tome kakva očekivanja i zahtjeve ima Srbija, rekao je da nije došao u Zagreb na veliki dan za Srbiju kako bi skupljao osobne poene za unutarstranačke potrebe. 

HINA/POOL/Damir Sencar/PIXSELL

'Ne dozvoljavam nikome da ponižava Srbiju'

- Ne dozvoljavam nikome da ponižava Srbiju, moj je posao da razgovaram pošteno i otvoreno o svim problemima i to ću i učiniti, kazao je Vučić te dodao da Ivica Dačić dolazi za koji dan u Zagreb te da očekuje i da će se uskoro sastati s Milanovićem.

Govoreći o otvorenim pitanjima između Srbije i Hrvatske, prvenstveno o pitanju nestalih, kazao je:

- Nemam ništa protiv toga da se razgovara o tim temama, ali to su pitanja i za jedne i za druge. Ne mislim da itko želi tu nešto sakriti, a ja sam spreman razgovarati o tome s Milanovićem, jer meni ni 400 ni 4000 km nije daleko.

'I mi želimo čiste račune'

O Grabar Kitarović rekao je:

- Kolinda želi da imamo čiste račune, i mi želimo čiste račune i to je najvažnije.

HINA/POOL/Damir Sencar/PIXSELL

'Imamo slične interese'

Vučić je za HRT izjavio da interesi Hrvatske i Srbije nisu uvijek isti, ali da su u 90 posto slučajeva slični.

- Prije svega želimo ekonomski napredak. Ovo je poruka ne samo mira, već i želje za više poštovanja i povjerenja. Prihvaćam pruženu ruku predsjednice i u novom razdoblju očekujem više razumijevanja, rekao je.

Na upit hoće li se susresti s Milanovićem, odgovorio je da je uvijek spreman na susret s njim. 

- Nisam siguran da sam razumio njegove primjedbe Srbiji, ali mislim da su to stvari koje trebate osobi reći u lice. Na nama je da gledamo u budućnost i da radimo dobro za naše narode, kazao je.

Ipak se sastali Vučić i Milanović

Priliku da o otvorenim pitanjima porazgovaraju licem u lice Milanović i Vučić ipak su dobili nakon ručka koji je upriličen poslije inauguracije. Beogradski Blic objavio je da se Vučić ipak nakratko sastao s Milanovićem, iako sastanak premijera Hrvatske i Srbije protokolom nije bio predviđen. Osim s Milanovićem, Vučić je u Zagrebu razgovarao i s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

Slavko Midzor/PIXSELL



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa