Obavijesti

News

Komentari 28

Vugrin: Postojeće mjere u Hrvatskoj nisu djelotvorne!

Vugrin: Postojeće mjere u Hrvatskoj nisu djelotvorne!

Jasna brojka govori sama o sebi, 1600 novooboljelih u samo tjedan dana. Mi smo u samom vrhu od svih regija u Europi, rekao je Vugrin.

VIDEO

Načelnik stožera civilne zaštite Varaždinske županije, Robert Vugrin komentirao je za HRT trenutnu situaciju s korona virusom.

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

Korona brojke 01:00

Naša regija je po broj zaraženih u odnosu na broj stanovnika jedna od najkritičnijih u Republici Hrvatskoj pa i u Europi, komentirao je načelnik. 

- Jasna brojka govori sama o sebi, 1600 novooboljelih u samo tjedan dana. Na 100.000 stanovnika to daje visoku incidenciju od 940. Mi smo u samom vrhu od svih regija u Europi. Dostigli smo limite testiranja. Povećava se udio pozitivnih na koronavirus. Svaki drugi je sada pozitivan rekao je Vugrin. 

Dodao je da se radi o pacijentima koji imaju jednostavne simptome, poput prehlade.

- Ono što je zabrinjavajuće je ako uzmemo komercijalne testove. To su ljudi koji iz nekog razloga trebaju negativan nalaz da bi mogli ići u inozemstvo.  Već tu imamo situaciju da je svaki šesti pozitivan. Dvostruko je više nego smo imali prije mjesec dana. To se direktno reflektira na situaciju u bolničkom sustavu - istaknuo je.     

'Nema više alibija, najgori smo u Europi. Igramo opasnu igru!'
'Nema više alibija, najgori smo u Europi. Igramo opasnu igru!'

Postojeće mjere nisu djelotvorne

- Broj osoba s težom kliničkom slikom se kontinuirano povećava, a za sada imamo 14 pacijenata na respiratoru. I broj smrtnih slučajeva se povećao - objašnjava. 

- Od 1. ožujka do 1. studenoga imali smo tri osobe koje su preminule, a da su bile pozitivne na koronavirus. A u posljednja tri tjedna su čak 43 smrtna slučaja - rekao je. 

- Mislim da postojeće mjere nisu djelotvorne. To da strože mjere ne pokazuju rezultate nije točno. Ukoliko pogledate druge zemlje koje su pooštrile mjere, njihove krivulje su se počele smanjivati. Samo Hrvatska ništa ne radi po tom pitanju - zaključuje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.