News

Komentari 0

Vukovar: Prijavili su direktora Komunalca zbog krađe kamena za obnovu željezničke pruge

Vukovar: Prijavili su direktora Komunalca zbog krađe kamena za obnovu željezničke pruge

U policiji, ne otkrivajući identitete, navode da je kriminalističko istraživanje pokrenuto temeljem prijave i odštetnog zahtjeva tvrtke iz Jelisavca o otuđenju više stotina kubnih metara kamena

Policija je prijavila tehničkog direktora u vukovarskom Komunalcu Marka Mlakića kojega tereti da je radi podmirenja ranijeg duga vlasniku vinkovačke tvrtke omogućio da odnese kamen namijenjen obnovi željezničke pruge.

U policiji, ne otkrivajući identitete, navode da je kriminalističko istraživanje pokrenuto temeljem prijave i odštetnog zahtjeva tvrtke iz Jelisavca o otuđenju više stotina kubnih metara kamena deponiranog u Ulici 204. Vukovarske brigade u Vukovaru za potrebe obnove željezničke pruge.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 33-godišnjak iz Vukovara, kao odgovorna osoba trgovačkog društva za komunalno gospodarstvo, u siječnju ove godine naložio djelatnicima tog društva prijevoz jednog dijela kamena na odlagalište otpada u Vukovaru, izvijestila je policija.

Preostali dio kamena vrijedan oko 16.000 eura, radi podmirenja osobnog dugovanja, dao je na raspolaganje 42-godišnjaku, vlasniku vinkovačke tvrtke, koji je potom početkom veljače 2023. organizirao utovar i prijevoz kamena u Vinkovce.

Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa i prijevara, kažu u policiji.

Najčitaniji članci