Obavijesti

News

Komentari 111

Rusi se spremaju na konačni udar? Broj mrtvih u napadu na Dnjepar popeo se na 45...

Rusi se spremaju na konačni udar? Broj mrtvih u napadu na Dnjepar popeo se na 45...

Wagner je na Telegramu objavio snimku na kojoj se vide sedmorica vojnika koji drže Wagnerovu zastavu ispred postaje i pucaju iz oružja u zrak

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23:14

Lukašenko po svome...

U Bjelorusiji je počelo suđenje u odsutnosti oporbenoj čelnici Svetlani Tihanovskoj, koja živi u egzilu.

Tihanovska i četiri druga optuženika koji su također u bijegu, optuženi su za urotu s ciljem neustavnog preuzimanja vlasti te osnivanje ekstremističke skupine, izvijestila je bjeloruska novinska agencija Belta na početku suđenja u utorak.

Tihanovska je na predsjedničkim izborima 2020. godine bila protukandidatkinja autoritarnom dugogodišnjem čelniku Aleksandru Lukašenku i mnogi izborni promatrači je smatraju stvarnom pobjednicom izbora.

Nakon što se Lukašenko proglasio pobjednikom, u Bjelorusiji je došlo do dotad neviđenih prosvjeda, koje je on brutalno ugušio.

Tihanovska, koja je pomogla u vođenju prosvjeda, morala je pobjeći u egzil u Litvu. Na ljeto je osnovala vladu u egzilu.

Tihanovska je suđenje opisala kao "farsu". Napisala je na svome Telegram kanalu da još uvijek nije obaviještena koje joj se točno optužbe stavljaju na teret.

19.47

Raskid s Europom

Vladimir Putin podnio je Državnoj dumi nacrt zakona o raskidu međunarodnih ugovora Vijeća Europe u odnosu na Rusiju. Precizirano je da će se međunarodni ugovori Vijeća Europe u Rusiji smatrati raskinutima od 16. ožujka 2022., pišu ruski mediji.

19:10

Kremlj (opet) demantira

Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov opovrgnuo je navode koji su se pojavili u medijima i na društvenim mrežama da Rusija planira 18. siječnja objaviti početak nove mobilizacije.

“Sve su to glasine. Ne slušajte ih”, odgovorio je glasnogovornik Kremlja.

Podsjetimo da su u Rusiji zadnjih tjedana sve glasnija 'šuškanja' o novom valu mobilizacije... Peskov je tvrdnje već jednom demantirao.

18:54

Prva dama Ukrajine uručit će pismo Zelenskog Kini s prijedlozima za okončanje rata

Ukrajinska prva dama rekla je u utorak na Svjetskom gospodarskom forumu da će uručiti pismo kineskom izaslanstvu u kojem su izloženi prijedlozi predsjednika Volodimira Zelenskija za okončanje ruskog rata u njihovoj zemlji.

Kina, koja je kao i Rusija stalna članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, važan je partner Moskve i odbila je osuditi rusku invaziju Ukrajine.

OVDJE VIŠE O TEMI

18:53

Zelenski: Primili smo prvu tranšu europske pomoći u iznosu od 3 milijarde eura

Ukrajina je primila prvu tranšu u iznosu od 3 milijarde eura europske pomoći vrijedne 18 milijarda za 2023., rekao je u utorak predsjednik Volodimir Zelenskij.

"Ukrajina je primila prve tri milijarde eura novog makrofinancijskog programa vrijednog 18 milijarda eura" za potporu ukrajinskom gospodarstvu, izrazio je zadovoljstvo predsjednik na Twitteru.

OVDJE VIŠE O TEMI

Komentari 111