Obavijesti

News

Komentari 1

Weekend Media Festival: 150 predavača, među njima i Dalić

Weekend Media Festival: 150 predavača, među njima i Dalić
7

Na WMF-u će ove godine, osim novih dvorana i programskih formata, biti novosti i u glazbenom programu. U subotu će se održati party pod nazivom "Weekend Goes Global"

VIDEO

Weekend Media Festival ove godine, kako najavljuju direktori festivala, pripremio je mnoge novosti te razne predavače i paneliste od kojih će jedan biti i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Ukupno na WMF-u koji se održava u Rovinju od 20. do 23. rujna nastupiti će 150 predavača i panelista.

- Kad je Hrvatska ušla u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, Hrvatska je postala jedan od najtraženijih pojmova na Google. Objavljeno je milijun članaka u kojima se spominje te ne ostvareno vise od 60 milijardi impresija. Zasigurno je da se radi o povijesnoj promociji Hrvatske pa će na Weekend Media Festivalu o sportu kao turističkoj promociji, uz Dalića, govoriti i Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda HTZ-a - rekao je direktor programa festivala, Nikola Vrdoljak, i dodao kako se priprema i panel o jednoj od najbrže rastućih industrija u svijetu - kanabisa.

Jedan od noviteta je i panel "Na mladima svijet ostaje (kada o tome stariji donesu odluku)" gdje će se predstaviti mlađe generacije.

- Odlučili smo uvesti novi format u sklopu predavanja na kojem će nam se predstaviti klinci mladi od 18 godina. Vjerujem da će nam svima njihovi stavovi na neki način otvoriti oči i pokazati nove smjerove o kojima bismo trebali početi razmišljati - dodao je Vrdoljak.

Na WMF-u će ove godine, osim novih dvorana i programskih formata, biti novosti i u glazbenom programu. U subotu će se održati party pod nazivom "Weekend Goes Global", a nastupat će domaće i strane zvijezde.

- Posjetitelje će rasplesati popularni belgijski duo 2manydjs, a bit će tu i Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera. Zdenka Kovačiček i Marko Tolja odat će počast velikom Olivera Dragojeviću, a prisjetit ćemo se i kraljice soula Arethe Franklina. Bit će tu i Bolesna braća - rekao je Tomo Ricov, direktor WMF-a.

Nakon prošlogodišnje suradnje s nordijskim zemljama, ove godine će partneri festivala biti Njemačka i Francuska. Veleposlanica Francuske Corinne Brunon-Meunier i otpravnik poslova Veleposlanstva Njemačke zahvalili su se na partnerstvu te naglasili kako mladi i dinamični ljudi upotrebom suvremene komunikacijske tehnologije daju vrijedan doprinos uzajamnom razumijevanju i slobodnoj, progresivnoj Europi.

Gosti iz Francuske i Njemačke će na festivalu predstaviti neke od inspirativnih trendova iz svojih zemalja. To je prije svega Arte, europski kanal za kulturu koji su osnovale Francuska i Njemačka te Qwant, europska internetska tražilica koja se razvija u Francuskoj uz njemački kapital.

I ove godine, glavni sponzor i partner festivala je Adrian grupa, koja od samih početaka podržava Weekend Media Festival.

- Ponosni smo domaćin i pokrovitelj Weekend Media Festivala od prvog dana. Vrijedi istaknuti zašto nam je ova suradnja tako važna. Iako godišnje organiziramo više od 130 kongresa i događaja, WMF je zasigurno najveći, najpoznatiji, najdugovječniji event s kojim je sve počelo prije desetak godina. Od tada smo u razvoj turističke ponude uložili više od četiri milijarde kuna i prometnuli Rovinj u poželjnu i prepoznatljivu event destinaciju u regiji i svijetu. Tome je uvelike pridonio i festival koji se nametnuo kao najrelevantniji u komunikacijskoj industriji - rekla je Kristina Miljevac iz Adrian grupe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa