Obavijesti

News

Komentari 50

Wuhan živi punim plućima: Dok je ostatak svijeta u lockdownu, Kinezi otvaraju noćne klubove

Wuhan živi punim plućima: Dok je ostatak svijeta u lockdownu, Kinezi otvaraju noćne klubove

Wuhan nije prijavio novi slučaj zaraze korona virusom od 10. svibnja te se život u tom gradu u potpunosti vratio u normalu. Tamo se sada otvaraju noćni klubovi, dok ostatak svijeta može o tome samo sanjati.

VIDEO

Dok noćne zabave ostaju nedosanjani san za ostatak svijeta, u Wuhanu se otvaraju novi noćni klubovi, a zabava ne prestaje, prenosi Wion News.

Na ulicama Wuhana se ovih dana mogu vidjeti prizori o kojima ostatak svijeta može samo sanjati. Noćni život u tom gradu vratio se u punom jeku, što je posebno obradovalo mlade ljude željne zabave.

Noćni život Wuhana:

 

Scene su to koje su zbog pandemije u ostatku svijeta trenutno nezamislive, no mladi stanovnici Wuhana ne štede vrijeme i uživaju u noćnim izlascima, gužvi, druženju u klubovima i hrani na uličnim štandovima te nadoknađuju izgubljeno vrijeme. 

Mnogi se ovakvim prizorima nadaju u 2021. godini nakon globalnog uvođenja cjepiva protiv covida-19.

- Nakon prvog vala epidemije u Wuhanu, sada se osjećam kao da živim neki drugi život - rekao je Zhang Qiong (29) slaveći rođendan s prijateljima u prepunoj pivnici.

Nakon što je Wuhanska vlada odlučila u potpunosti zatvoriti grad, tamo nije zabilježen slučaj zaraze korona virusa od 10. svibnja 2020. godine. 

Taj je grad od 11 milijuna stanovnika bio u potpunosti odsječen od ostatka Kine u lockdownu koju je započeo 23. siječnja 2020. godine. 

Na cestama su bile postavljene barijere, a zrakoplovi, vlakovi i autobusi nisu mogli u grad. Gotovo 3.900 od 4.634 slučajeva smrti od koronavirusa u Kini zabilježeno je upravo u Wuhanu.

Lockdown je teško pao mladim ljudima u Wuhanu, koji su mjesecima bili zatvoreni u svojim domovima čekajući ponovno otvaranje noćnog života. Neki su od njih u tom periodu bili produktivni i lockdown iskoristili za pripreme nakon ponovnog otvaranja.

- Neka od mojih novih pjesama će sigurno biti o pandemiji - kaže Wang Xinghao, frontmen wuhanskog pop-rock benda Mad Rat.

On je ovoga tjedna organizirao koncert za više od 100 ljudi. Jednu od njegovih novih pjesama inspirirala su tri mjeseca života s majkom. 

The Wider Image: One night in Wuhan: COVID-19

- Tijekom epidemije je Wuhan bio mrtav grad. Sada svi izlaze jesti i zabavljati se. Mislim da ni prije epidemije nije bilo ovoliko ljudi vani, kaže rock glazbenik Yi Yi za Wion news.

Unatoč uspješnosti noćne scene Wuhana, vlasnici tvrtki i restorana kažu da bi moglo proći još vremena prije nego što porast prometa nadoknadi velike gubitke do kojih je došlo tijekom zatvaranja. Ipak, mnogima je poruka sada jasnija.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag