Obavijesti

News

Komentari 141

Z. Milanović: HDZ će smanjiti PDV? Njima ne treba vjerovati

Z. Milanović: HDZ će smanjiti PDV? Njima ne treba vjerovati
5

Poručio je kako Narodna koalicija ne planira uvesti nove poreze, nego rasteretiti cijenu rada, smanjiti porez na dohodak u srednjoj kategoriji i povisiti neoporezivi dio plaće na 3.000 kuna

VIDEO

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirao je u subotu obećanje HDZ-a da će smanjiti PDV, ako na rujanskim izborima osvoje vlast, ocijenivši kako HDZ-u ne treba vjerovati jer je slična obećanja davao i u prošlosti.

"HDZ-u ne vjerovat. I Sanader i Karamarko su to govorili pred izbore, ali nikada to nisu napravili", rekao je Milanović u Čakovcu, gdje je u pratnji gradonačelnika Stjepana Kovača obišao grad i manifestaciju Porcijunkulovo.

Podsjetio je kako je njegova vlada povisila prag ulaska u sustav PDV-a za male poduzetnike s 85.000 na 280.000 kuna i postavila prag od 3 milijuna kuna ispod kojeg se PDV naplaćuje samo na naplaćene, ne i na samo fakturirane račune.

„Moramo osigurati uvjete da se isplaćuju sva socijalna prava, a prihodi od PDV-a su 45 milijardi kuna ,što bi u startu značilo 2 milijarde kuna manje“, naglasio je Milanović i još jednom ponovio kako HDZ-u ne treba vjerovati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izborni program koji Narodna koalicija, predvođena SDP-om, planira predstaviti u ponedjeljak, nazvao je realnim.

"Realan je zato što je njegova baza ono što je učinjeno u četiri godine i sve je tamo detaljno nabrojano. Pisan je od strane naših ljudi, temeljem našeg iskustva i mi za to odgovaramo, ne u Njemačkoj, to čak i nije program, to su neke statistike, nije ga financirao ruski novac i realan je zato što ima čvrstu bazu, koju Most i HDZ u pola godine nisu uspjeli uništiti", kazao je Milanović.

Poručio je kako Narodna koalicija ne planira uvesti nove poreze, nego rasteretiti cijenu rada, smanjiti porez na dohodak u srednjoj kategoriji i povisiti neoporezivi dio plaće na 3.000 kuna te smanjiti PDV na hranu iz Hrvatske.

Ponovio je kako su programske smjernice dviju najvećih stranaka teme za debatu i pozvao HDZ da "pošalje nekoga, da to učini što prije i da to našoj javnosti prezentiramo prije 15. kolovoza"

"Kažem to zbog toga jer je to službeni početak kampanje, a već jučer, kažu mi suradnici, je HDZ rekao da treba pričekati do predaje lista, a nakon toga će početi izgovori da moraju doći svi. Ne želim razgovarati sa svima, to nije predstava već ozbiljan razgovor dvoje najodgovornijih ljudi. Ja sam kandidat za premijera Narodne koalicije, vjerujem da ćemo pobijediti, a onaj tko je kandidat HDZ-a neka dođe, ali prije 15. kolovoza jer ljudi u ovakvim stvarima imaju pravo već sada čuti, razmišljati, razgovarati i postavljat nam pitanja. Nakon tog datuma ta priča nema smisla", kazao je Milanović.

Kazao je i kako u 3. Izbornoj jedinici očekuje veliku izbornu pobjedu i barem jedan mandat više nego na posljednjim izborima, a za Porcijunkulovo je rekao kako je odlično osmišljena manifestacija koja tijekom ljetnih mjeseci okuplja veliki broj posjetitelja, što čini kao jedinstvena kontinentalna manifestacija.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora