Obavijesti

News

Komentari 43

Za aktiviranje mandata HDZ-ovcu jedva se skupilo 76 ruku

Za aktiviranje mandata HDZ-ovcu jedva se skupilo 76 ruku
4

Saborski zastupnici ovoga tjedna radit će četiri dana. U petak nakon glasovanja odlaze na mjesec dana zimskog odmora. Stanka u radu Sabora propisana je Ustavom i traje od 15. prosinca do 15. siječnja...

VIDEO

Na početku ovotjedne sjednice saborski zastupnici minutom šutnje odali su počast prvom predsjedniku Franji Tuđmanu. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izvijestio je da su u ime Hrvatske, Tuđmanu na zagrebačkom Mirogoju počast odali predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković te on kao predsjednik Sabora.

Dopunjen je i dnevni red, a među točkama za raspravu je i oporbeni prijedlog za opoziv ministrice obrazovanja Blaženke Divjak. Na početku sjednice Arsen Bauk (SDP) tražio je od predsjednika Sabora da ublaži sankciju koju je zastupniku Gordanu Marasu u petak izrekao predsjedavajući Željko Reiner. Naime, Reiner je Marasa udaljio sa sjednice u dvostrukom trajanju što se odnosilo na prošli petak, a sankcija vrijedi i za danas. Predsjednik sabora podsjetio je da se zastupnik mogao obratiti nadležnom oboru za Ustav te da ako to nije učinio, on mora slijediti sankciju koja je izrečena.

Uz manje probleme aktivirali su mandat novo zastupniku HDZ-a. Naime, Sunčani Glavak (HDZ) počeo je mandat zastupnice u Europskom parlamentu nakon što je Dubravka Šuica imenovana potpredsjednicom Europske komisije. Glavak je u saborskim klupama mijenjala ministra Darka Horvata, a sada na to mjesto dolazi Dražen Srpak. No u sabornici nije bilo dovoljno zastupnika za glasovanje. Prvo su nedostajala četiri zastupnika, pa je Jandroković pozvao kolege da dođu u sabornicu kako bi kolegi mogli aktivirati mandat. 

- Je l' ima netko od naših - pitao je Jandroković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U sabornicu su stigla dva zastupnika. Zatim je Jandroković uočio Kažimira Vardu (BM 365) i čekao se još jedan zastupnik. 

- Je l' tu kolega Maras da stavim na glasovanje da ga se primi natrag - uz smijeh je Jandroković što je nasmijalo prisutne u sabornici.

Iako je već želio proglasiti da nema dovoljan broj zastupnika za potvrđivanje mandata novom zastupniku HDZ-a, primijetio ulazak zastupnika čija ruka, u ovom slučaju bila presudna. 

- Hoće li to biti to - pitao je Jandroković tajnika plenarne sjednice. 

Nakon potvrde da u sabornici ima dovoljno zastupnika Jandroković je pridošle pozvao da se uključe te je Srpaku aktiviraju mandat. On je potvrđen jednoglasno sa 76 glasova.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina