Obavijesti

News

Komentari 50

'Za spas turizma svima smanjite PDV, pokrenite ključne reforme'

'Za spas turizma svima smanjite PDV, pokrenite ključne reforme'
1

Ukoliko ne dođe do ključnih reformi u sektoru turizma, a pogotovo ako dođe do spajanja ministarstava turizma i kulture, ključna grana hrvatskog gospodarstva gubi perspektivu i baca se na koljena kažu iz Udruge

VIDEO

U turizmu gori požar, poručuju u četvrtak iz Udruge Glas poduzetnika iz koje traže hitne intervencije Vlade i novih ministara kako bi smanjili PDV, kao što su učinile brojne europske zemlje te da se donese uredba kojom bi banke morale dati moratorije  na kredite i leasinge bez naplaćivanja kamata.

Napominju da nema zarada i novih investicija te da banke i leasing kuće klijentima ne olakšavaju ovo teško razdoblje u kojem poslovanje ima za cilj očuvati radna mjesta i likvidnost tvrtke. 

Srpanj nas diže: Prvih 14 dana na razini 55 posto prošle godine
Srpanj nas diže: Prvih 14 dana na razini 55 posto prošle godine

- Ako Vlada ne smanji PDV svima u turizmu i ugostiteljstvu na min. 13%, kao najugroženijim djelatnostima te ukoliko ne dođe do ključnih reformi u sektoru turizma, a pogotovo ako dođe do spajanja ministarstava turizma i kulture, za što se nadamo da se ipak neće dogoditi, ključna grana hrvatskog gospodarstva gubi perspektivu i baca se na koljena - rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika, iz koje postavljaju pitanja i oko toga što radi Hrvatska turistička zajednica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- I dalje snima spotove i skupe reklame na plažama, sa suncobranima, škampima na buzaru, na otocima i gradovima na Jadranu. Baš kao da se ništa ne događa. Izostala je njihova pravovaljana reakcija, a svakako, sada više nego ikada, i nužna reorganizacija i smanjenje broja Turističkih zajednica. Njihov broj, s ukupnim brojem zaposlenih, za mjesec dana će premašiti brojku preživjelih tvrtki koje posluju u turizmu i ugostiteljstvu! Hrvatska turistička zajednica se bori s turizmom, ne za turizam! - rekla je Gordana Fabijanić, članica Odbora za turizam UGP-a.

Poručuju da nam sada trebaju brze medijske reakcije, transparentnost u komunikaciji s gostima, fleksibilnost, artikulirana i ciljana kampanja prilagođena turizmu za vrijeme epidemije.

Hrvatski turizam prerano je otpisan, nije sve katastrofalno
Hrvatski turizam prerano je otpisan, nije sve katastrofalno

- O radu HTZ-a možemo reći kako ovisi proračun RH, likvidnost mnogih tvrtki i obrta, opstanak velikog dijela gospodarstva Hrvatske, a svakako bi trebala ovisiti i njihova radna mjesta - poručuju iz Glasa poduzetnika i dodaju da je HTZ trom sustav uljuljkan u valove prekrasnog mora i plaža.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

'Nije dovoljno izaći na kavu te kod frizera pa je sve opet ok...'
VIDEO: PANEL O KRIZI

'Nije dovoljno izaći na kavu te kod frizera pa je sve opet ok...'

REFORME ODMAH U panel raspravi 24sata stručnjaci kritizirali ministra Marića: 'Trebao se prvo zadužiti vani, jer kad svi krenu to radit, mi ćemo izgledati najgori'. Za mlade kažu: ' Oni apsolutno ne puše političare...'

Nakupi se: Komore su lani od članarina ubrale  292 mil. kuna
KOLIKO TROŠE NA PLAĆE, USLUGE...

Nakupi se: Komore su lani od članarina ubrale 292 mil. kuna

U Hrvatskoj više od 20 komora raspolaže s gotovo 630 milijuna kuna imovine, pokazuju podaci inicijative Psihološko proljeće. To su prilično zatvoreni sustavi koji ubiru novac, a članovi često ne znaju kako se on točno troši
Hrvatska više ne može čekati. Trebamo reforme i to odmah!
KAKVU ZEMLJU ŽELIMO?

Hrvatska više ne može čekati. Trebamo reforme i to odmah!

‘Reforme odmah!’ je kampanja 24sata za provođenje nužnih reformi bez kojih Hrvatska ne može izbjeći gospodarski krah ni omogućiti bolju budućnost za sve. Podržite nas i pratite svaki dan