News

Komentari 6

Za ubojstvo djevojčice u Beču osumnjičena dvojica mladića od 16 i 18 godina iz Afganistana

Za ubojstvo djevojčice u Beču osumnjičena dvojica mladića od 16 i 18 godina iz Afganistana

Jedan od njih dvojice ranije je osuđivan zbog nasilja i droge. Policija ih je pronašla putem tragova mobitela, a stan jednog od osumnjičenih nalazi se u blizini mjesta gdje je pronađeno tijelo djevojčice.

Tijelo nasilno ubijene 13-godišnje djevojčice pronađeno je naslonjeno na drvo u subotu ujutro u Beču u blizini Viktor Kaplan ulice. Za njeno ubojstvo osumnjičena su i uhićena dvojica mladića od 16 i 18 godina iz Afganistana koji su u Austriji imali status azilanata, piše Večernji list.


Austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer s predsjednikom je policije pokrajine Donaustad i grada Beča Gerhardom Pürstlom na konferenciji za novinare rekao da policija intenzivno istražuje okolnosti zločina te potvrdio da se radi o dvojici azilanata iz Afganistana starih 16 i 18 godina. Jedan od njih dvojice ranije je osuđivan zbog nasilja i droge. 

-  U jednom se slučaju radi o oduzimanju supsidijarne zaštite zbog kaznenih djela. Mladić je uložio žalbu, a drugi osumnjičenik je podnio zahtjev za azil i nalazi se na državnoj skrbi - rekao je austrijski ministar.

Policija ih je pronašla putem tragova mobitela, a stan jednog od osumnjičenih nalazi se u blizini mjesta gdje je pronađeno tijelo djevojčice.

Šef bečke policije Pürstl potvrdio je da je djevojčica dobrovoljno ušla u stan osumnjičenog te da se u istom stanu konzumirala droga i da su tamo počinjena teška kaznena djela "povrede seksualnog integriteta" nad maloljetnom osobom. Vjeruje se i da su u ubojstvu 13-godišnje djevojčice sudjelovali i pomagači. Još uvijek nije poznato kako je mrtvo tijelo dopremio na mjesto pronalaska, odnosno naslonjeno na drvo.

Na njenom tijelu su pronađene modrice i tragovi gušenja, a više detalja znat će se nakon obdukcije.