Obavijesti

News

Komentari 6

Za umirovljenike i nezaposlene 2,5 milijuna kuna uskrsnica

Za umirovljenike i nezaposlene 2,5 milijuna kuna uskrsnica
9

Na isplatu uskrsnica gradonačelnica Kristina Ikić Baniček se odlučila zahvaljujući povoljnoj situaciji u gradskom proračunu. Isplata je na blagajnama tržnica Kontroba i Caprag te Sisačkog vodovoda

VIDEO

Već prvog dana isplate uskrsnica za sisačke umirovljenike i nezaposlene, za što je Grad izdvojio 2,5 milijuna kuna, stotine Siščana je u ponedjeljak stalo u red ispred šaltera gradskih blagajni. 

Na isplatu uskrsnica gradonačelnica Kristina Ikić Baniček se odlučila zahvaljujući povoljnoj situaciji u gradskom proračunu, te će oko 2,5 milijuna kuna biti isplaćeno sugrađanima kojima je trenutno najteže. Isplata će se obavljati sve do kraja ožujka na blagajnama tržnica Kontroba i Caprag, te na blagajni Sisačkog vodovoda.

Početku isplate uskrsnica bila je nazočna i gradonačelnica. 

- Uskrsnice će primiti više od 9700 umirovljenika, te prvi put i više od 3500 nezaposlenih. Svi nezaposleni primit će 150 kuna, a umirovljenici su, kao i prošle godine, podijeljeni u četiri kategorije ovisno o visini mirovine. Za podizanje uskrsnica je vrlo veliko zanimanje, pa smo angažirali i dodatne djelatnike na šalterima gradske blagajne - rekla je gradonačelnica Ikić Baniček.

Istaknula je kako su onima koji nisu na popisu, odnosno nisu dobili obavijest o isplati uskrsnice, omogućili da uz izvadak o posljednjoj mirovini dođu na blagajnu i podignu uskrsnicu, a da za bolesne ili nepokretne to mogu učiniti članovi njihovih obitelji. 

Umirovljenici  s mirovinom do 1.500 kuna dobit će 300 kuna, oni s mirovinom od 1.500 do 2.000 kn dobit će 200 kuna, oni koji primaju mirovinu od 2.000 do 3.000 primit će 150 kuna, a 100 kuna uskrsnice dobit će umirovljenici s mirovinom od 3.000 do 5.000 kn.  Svi umirovljenici i nezaposleni s prebivalištem na području grada, dobili su na kućnu adresu obavijest o uskrsnici, koju moraju imati  uz sebe pri isplati, kao i osobnu iskaznicu. 

Grad Sisak je popis umirovljenika i nezaposlenih sastavio na temelju evidencija HZMO-a i HZZ-a. U slučaju da umirovljenik ili nezaposlena osoba s prebivalištem na području grada Siska nije dobila na kućnu adresu obavijest o uskrsnici, može je podići i na temelju potvrde HZMO-a o svom statusu, a nezaposleni u Područnom uredu HZZ-a. Osobe s takvim potvrdama uskrsnicu mogu podići na blagajnama od 23. ožujka do 14. travnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.