Obavijesti

News

Komentari 1

Za vikend opet nevolje: Obilna kiša, visoki valovi, poplave...

Za vikend opet nevolje: Obilna kiša, visoki valovi, poplave...
3

Od petka će, s jačanjem južine jutarnja temperatura biti u porastu, ali će rasti i vjerojatnost za povremenu mjestimičnu kišu, koja će sigurno opet padati na Jadranu i uz njega

VIDEO

Danas će u Hrvatskoj biti pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu, u Slavoniji i prolazno povećanu naoblaku. Malo kiše ili ponekog pljuska bit će osobito u gorju te na sjevernom Jadranu, uglavnom poslijepodne. Prema večeri porast naoblake sa zapada. U noći i ujutro u unutrašnjosti lokalno može biti magle. Slab i umjeren sjeverozapadni vjetar od sredine će dana okretati na jugozapadni, a krajem dana na Jadranu jugo. Najniža temperatura zraka u gorju od 2 do 8, drugdje u unutrašnjosti od 7 do 12, a na Jadranu od 11 do 16 °C. Najviša dnevna između 18 i 23 °C.

Od petka će, s jačanjem južine jutarnja temperatura biti u porastu, ali će rasti i vjerojatnost za povremenu mjestimičnu kišu, koja će sigurno opet padati na Jadranu i uz njega, gdjekad i u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom, dok će je u sjevernijim krajevima biti znatno rjeđe, i u manjim količinama.

Od četvrtka opet sve zamjetnija južina

"Uz jačanje jugozapadnog vjetra u nastavku će tjedna u unutrašnjosti biti promjenljivo, ali i sve toplije, mnogima i ne baš ugodno. Od četvrtka raste vjerojatnost za kišu, najprije u unutrašnjosti Istre, zatim u gorju, kasnije i drugdje.

I na Jadranu će od četvrtka jačati jugo, a u subotu će vjetar na sjevernom i srednjem Jadranu okrenuti na jugozapadni i južni. Uz promjenljivu naoblaku i sve toplije vrijeme kiša će od petka biti česta, osobito u subotu mjestimice vjerojatno i u obliku obilnijih pljuskova, prognozirala je za HRT Dunja Plačko - Vršnak iz DHMZ-a.

Treba se pripremiti na nove poplave!

Umjeren sjeverozapadnjak danas će polako okrenuti na jugozapadnjak, kasnije i na jugo, donoseći vlažan i nestabilan zrak.

Kiše će danas uglavnom biti u gorju i na sjevernom Jadranu, dok u petak, s porastom naoblake, kiše može biti duž cijele obale Jadrana, prognoza je N1 Televizije.

Do kraja petka jugo će pojačati i puhati na udare olujnom snagom. U subotu će se tijekom dana generirati ciklona u Genovskom zaljevu zbog koje će olujno, na udare i orkansko jugo, puhati na dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana.

Jugo će dizati visoke valove, stvarati probleme u pomorskom prometu. Oborina je duž obale moguća cijeli dan, no velike količine oborine na sjevernom i srednjem Jadranu past će u subotu navečer. Lokalno će biti jakih nevera! Treba se pripremiti na nove poplave!
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...