Obavijesti

News

Komentari 3

Za vrijeme požara vatrogasci se pokušali priključiti na hidrante: 'Niti jedan nije bio ispravan'

Za vrijeme požara vatrogasci se pokušali priključiti na hidrante: 'Niti jedan nije bio ispravan'
7

Mještani Brestja s kojima smo razgovarali, ogorčeni su jer - hidranti koji su trebali pripomoći da se požar ugasi, bili van funkcije. Zbog napora vatrogasaca požar na kući je brzo ugašen, no šteta je velika

VIDEO

Vatrogasci su se sigurno 10-ak minuta borili da otvore hidrant, poklopac hidranta stajao je naopako i kao da je bio slijepljen... Kad su ga napokon otvorili i pokušali se priključiti vode nije bilo, a onda je počelo sve prskati uokolo, mlaz vode u jednom trenutku bio je sigurno veći od dva metra. Slična je situacija bila i s ostalim hidrantima na koji su se vatrogasci pokušali priključiti, rekao nam je stanovnik ulice Mirka Viriusa u Brestju gdje je u utorak navečer zbog udara groma izbio požar na obiteljskoj kući. 

Zbog udara munje planula je obiteljska kuća u Brestju, vatra je ugašena u brzoj intervenciji
Zbog udara munje planula je obiteljska kuća u Brestju, vatra je ugašena u brzoj intervenciji

Naime, udar groma je bio toliko jak da je vatra odmah zahvatila krovište, tavan kuće, a na koncu je izgorio i cijeli kat kuće u kojoj žive brat i sestra. Doznajemo da je kat nedavno bio i renoviran, a materijalna šteta je velika.

POGLEDAJTE VIDEO: Zbog udara groma planula kuća u Brestju 

Pokretanje videa...

Požar kuće VIDEO

Iako se izvana ne čini strašno, no velika hrpa izgorenog namještaja, osobnih stvari i uspomena na dvorištu ispred kuće govori drugu priču. Potresena obitelj nije htjela pred medije. Od šoka se još nisu oporavili, a čeka ih već mnogo posla. 

Zahvaljujući brzini vatrogasaca, prizemlje kuće spašeno je od vatrene stihije. Vatrogasci su na intervenciju stigli s 10.000 litara vode, s koliko inače izlaze na teren te im je to bilo dovoljno da ugase požar. No, stanovnici Brestja s kojima smo razgovarali ogorčeni su jer hidranti koji su trebali pripomoći da se požar čim prije ugasi - bili van funkcije. 

- Sigurni smo da bi požar bio prije ugašen da su hidranti normalno funkcionirali. I još k tome, cijev od vode pukla je na tri mjesta nakon intervencije - ispričao nam je susjed obitelji dodajući da su u srijedu ujutro došli djelatnici Vodovoda sanirati napukle cijevi te ''popraviti'' hidante. 

U Zagrebu je na ulicama dostupno oko 25.000 hidranata, a kako neslužbeno doznajemo, njih 8-10 posto je neispravno. Za njih je nadležna gradska Vodoopskrba i odvodnja - njima se prijavljuju kvarovi te su ih oni dužni držati u funkciji.

Tijekom 2020. godine, DVD-ovi na području Zagreba dobrovoljno su radila popis i procjenu stanja hidranata - provjeravali su ispravnost i tlak te su prijavljivali one hidrante koji nisu ispravni i koje treba popraviti.

Član uprave JVP-a Zagreb i vatrogasac Nikola Blažinović kaže kako se vatrogasci nerijetko susreću s takvim situacijama, što im dodatno otežava posao te da Vodoopskrba i odvodnja trebaju redovito provjeravati ispravnost svojih hidranata. 

- Događaju se situacije i da nam asfaltiraju mjesto na kojem bi trebao biti hidrant. Mi na svojoj karti imamo označeno gdje se koji nalazi, a kad dođemo na lice mjesta, onda vidimo da ih nema uopće. Za nas vatrogasce je ogromni problem, a Grad i Vodoopskrba to trebaju riješiti i regulirati. U ovom slučaju u Brestju su bila 3 ili 4 neispravna hidranta u jednom krugu i to se ne smije događati. Mi u svojim cisternama imamo vodu, no moramo imati stalnu i trajnu opskrbu vode - poručio je. 

Poslali smo upite o hidrantima Vodoopskrbi i odvodnji, ali nam do kraja pisanja ovog teksta nisu odgovorili. No, doznali smo ipak da je neispravnost hidranata u mjestu Brestje prijavljena odmah nakon intervencije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa