News

Komentari 2

Zabilježili rast radioaktivnosti nakon eksplozije u ruskoj bazi

U priopćenju ruskih novinskih agencija, ministarstvo obrane je navelo da se nesreća dogodila tijekom testiranja raketnog motora s tekućim pogonom. Dvojica stručnjaka su podlegla ozljedama...

Nakon eksplozije u bazi za lansiranje raketa na ruskom Dalekom sjeveru, zabilježen je kratak lokalan porast radioaktivnosti, kojega porijeklo nije otkriveno, navele su ruske vlasti.

Dvije su osobe poginule u četvrtak u eksploziji pri testiranju oružja u bazi za lansiranje balističkih raketa.

U priopćenju ruskih novinskih agencija, ministarstvo obrane je navelo da se nesreća dogodila tijekom testiranja raketnog motora s tekućim pogonom. Dvojica stručnjaka su podlegla ozljedama, a ozlijeđeno je još šest osoba.

Ranije je glasnogovornik guvernera područja Arkhangelska rekao da nema radioaktivnog onečišćenja, ali dva sata poslije je uprava susjednog grada Severodvinsk navela da su njihovi aparati zabilježili kratko povišenje radioaktivnosti.

Luka Severodvinsk nalazi se u području Arkhangelska. 

Radioaktivnost se zatim vratila u normalu, dodala je gradska uprava u priopćenju bez brojčanih podataka.

U  vojnoj bazi u području Arkhangelska otvorenoj 1954. godine testiraju se rakete ruske flote i balističke rakete.

Ovog tjedna izbio je požar u skladištu streljiva u području Krasnojarska u Sibiru, kada je jedna osoba smrtno stradala, a najmanje 8 je ozlijeđeno. I u području Krasnodara je ovog tjedna eksplodiralo jedno skladište streljiva.

Prošlog mjeseca ruska vojska otkrila je da je 14 osoba poginulo u požaru koji je izbio na nuklearnoj podmornici u Barentsovu moru. (vkm)

Najčitaniji članci