Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
78 komentara

Zadarski Stožer: Razmatra se karantena Biograda na Moru...

Na zadarsko se područje na Nacionalnom stožeru civilne zaštite osvrnuo Krunoslav Capak koji je rekao da će u Biogradu na Moru uvesti karantenu ukoliko to bude potrebno...

Zadarski stožer civilne zaštite izvjestio o novim slučajevima zaraženih
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
78 komentara

Podsjetimo, u Biogradu na Moru se u samoizolaciji nalazi 52 medicinskih radnika i 23 pacijenta. Novinari su zbog toga na konferenciji Nacionalnog stožera pitali sapaka hoće li u Biogradu na Moru proglasiti karantenu, baš kao na Murteru.

- U ovom trenutku nisam upoznat sa situacijom u Biogradu na Moru, ali saznat ćemo vrlo brzo sve što se tamo događa. Ako se pokaže da je mjera karantene opravdana, nacionalni Stožer će je odobriti, rekao je Capak. 

Ovdje pratite konferenciju Stožera civilne zaštite Zadarske županije:

[UŽIVO] U Zadru potvrđena dva nova slučaja oboljelih od korona virusa, ukupno devetero zaraženih Reporterka: Rozeta Bogeljić

Posted by 24sata on Thursday, 26 March 2020

- U Zadru je dvoje novozaraženih, rečeno je na konferenciji stožera. U Zadru je sad ukupno devetero zaraženih. 

Razmatra se o karanteni u Biogradu na Moru, a takva će odluka biti donešena u suradnji s Nacionalnim stožerom civilne zaštite. 

Zaraženi doktor operirao je nekoliko ljudi u proteklim danima. Svima njima uzet je bris i čekaju se rezultati testova. Sin zaraženog, također djelatnik bolnice, poslan je u kući, u samoizolaciju. 

Što se razmatranja karantene tiče, županijski stožer sluša struku i preporuku šalje Nacionalnom stožeru koji onda to može odobriti. 

Epidemiolog dr. Alan Medić pojasnio je da je na Murteru karantena uvedena već kad se lokalna transmisija proširila. U Biogradu pokušavaju spriječiti upravo to. Kad bi uveli karantenu, ona bi, kaže, potrajala oko 14 dana. 

- Da se ja sad zarazim, ja mogu zaraziti tri osobe - svoju suprugu i dvoje djece. Na poslu ne mogu nikoga zaraziti jer se svi držimo mjera i imamo zaštitnu opremu, pojasnio je. 

- U slučaju uvođenja karantene, to moramo dobro potkrijepiti. To bi značilo da će svi stanovnici morati ostati kod kuće. Bliže smo odluci da će karantene biti, nego da je neće biti, rekao je dr. Medić. 

U bolnici Zadar trenutno je 14 respiratora i dva su na putu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message