News

Komentari 2

Zadnji susret Kohorsta i Jandrokovića: LNG terminal je važna ostavština veleposlanika

Zadnji susret Kohorsta i Jandrokovića: LNG terminal je važna ostavština veleposlanika

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u četvrtak je primio američkog veleposlanika Roberta Kohorsta. Posebno mu se zahvalio na osobnom doprinosu LNG terminalu na Krku.

Predsjednik Gordan Jandroković zahvalio se danas američkom veleposlaniku Robertu Kohorstu na njegovu osobnu angažmanu tijekom mandata.

Kohorst obnaša funkciju američkog veleposlanika u Zagrebu od siječnja 2018. godine, nakon što ga je na tu dužnost stavio predsjednik na odlasku Donald Trump.

Kohorst ranije nije imao iskustva u diplomaciji. Školovao se za računovodstvo i pravo, a potom radio kao investicijski bankar u svijetu nekretnina.

Na oproštajnom sastanku, Jandroković je posebno pohvalio Kohorstov angažman uložen u projektu LNG terminala u Omišlju. 

Također, na sastanku se povukla tema putovanja u SAD bez viza. Kohorst je ranije u listopadu objavio da Hrvatska ima manje od tri posto odbijenih zahtjeva za vizom, što jedan od ključnih uvjeta za bezvizni režim, i najavio da će se on vjerojatno ostvariti u prvim mjesecima iduće godine. 

Kohorst i Jandroković naglasili su važnost što skorijeg potpisivanja ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja kojim će se stvoriti uvjeti za jačanje gospodarske suradnje dviju zemalja, stoji u priopćenju. 

Najčitaniji članci