Obavijesti

News

Komentari 7

Zadranin s bogatim dosjeom: Sudi mu se čak i u Beogradu

Zadranin s bogatim dosjeom: Sudi mu se čak i u Beogradu
1

Zajedno s kolegom iz bande upao je u policiju klopku u Beogradu 2014. godine. U jednom restoranu uzeli su kuvertu s 30 tisuća američkih dolara koju im je dao Amerikanac

VIDEO

Zadarska policija je u subotu objavila da traga za Denisom Paraćem (40) kojeg dovode u vezi s raznim kaznenim djelima s elementima nasilja, neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oruža te eksplozivnih tvarima. Sumnjiči se Parać i za krijumčarenje droge,a građane je policija upozorila i da bi 40-godišnjak mogao biti naoružan. 

Zadarski list neslužbeno doznaje da se Parać dao u bijeg nakon što je policija došla na pretres zbog sumnje da je upravo on u siječnju bacio eksplozivnu napravu u dvorište kuće odvjetnika Augustina Sudinje u Sukošanu te mu izrešetao automobil. 

Naoružan i opasan: Imate li informacije o ovome čovjeku?
Naoružan i opasan: Imate li informacije o ovome čovjeku?

Isti dan pretresli su stan i Paraćevog prijatelja za kojeg se sumnja da je angažirao Paraća za "vatreno upozorenje" odvjetnika. 

Oko dvojice prijatelja okupljeno je još nekoliko sumnjivaca, a nekoć složna ekipa počela je međusobno cinkati počinitelje. 

Parać u svom dosjeu ima već pristojnu količinu nedjela, kao i broj godina iza rešetaka. Prije devet godina odrobijao je zbog pljačke dostavnog vozila nekadašnje Dalmatinske banke prije 18 godina. Djelatnike je, zajedno s pomagačima, izbacio iz automobila, a njime su se odvezli do Kolovara. Tamo ih je u gliseru čekao pomagač i odvezao ih do Sukošana gdje su sjeli u auto s pomagačicom. 

Lani je bio upleten i u prijevare putem bjanko mjenica kojima je njegova deveteročlana ekipa izvukla ukupno 1,5 milijuna kuna od raznih tvrtki naručujući sve i svašta. Među naručenim artiklima se tako našao i paški sir vrijedan više od 100 tisuća kuna kao i razna pića u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna. 

Zajedno s kolegom iz bande upao je u policiju klopku u Beogradu 2014. godine. U jednom restoranu uzeli su kuvertu s 30 tisuća američkih dolara koju im je dao Amerikanac. Nesretni čovjek je netom prije toga prodao jahtu, a kada je dvojac to saznao, prijetio mu je, dolazio pred kuću i tražio od njega 70 tisuća eura. 

Amerikanac ih je prijavio policiji i došao na dogovoreno mjesto s novčanicama. Za to je djelo Parać osuđen na četiri godine zatvora, no viši sud je presudu ukinuo i vratio na ponovno suđenje čime mu se otvorila mogućnost da se vrati u Zadar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo