Obavijesti

News

Komentari 2

'Zadru vraćamo Kalelargu, a vrtići će raditi u dvije smjene'

'Zadru vraćamo Kalelargu, a vrtići će raditi u dvije smjene'
3

LOKALNI IZBORI 2017. Liječnici Denis Bruketa i Marko Milić s liste 'Naprijed Hrvatska' kažu kako Zadrani zaslužuju povratak starih simbola, a nude i nove ideje, poput gradnje akvarija...

VIDEO

Šetat ćemo opet Kalelargom a ne Širokom ulicom. Nitko od naših sugrađana, a i turista, ne kaže "Idemo na špicu na Široku ulicu", nego "na Kalelargu". Također, tražit ćemo da se vrati staro i upečatljivo ime Muraj umjesto sadašnjeg Bedemi zadarskih pobuna, kaže Denis Bruketa, liječnik, dragovoljac Domovinskog rata i pisac koji se kandidirao za zadarskog gradonačelnika. Zajedno s ostalim kandidatima liste 'Naprijed Hrvatska' za Gradsko vijeće Zadra u subotu je obišao najznačajnije gradske lokacije i obrazložio svoje inicijative.
- Želimo da Sveti Donat i službeno postane peti zaštitnik grada Zadra. To je svetac po čijoj je crkvi grad Zadar naširoko poznat i jedan je od simbola grada pa to svakako zaslužuje - rekao je Bruketa.

Što se tiče turizma, vjeruju kako bi nove ideje oživjele staru gradsku jezgru. Na primjer, zalagat će se za gradnju akvarija s morskim životinjama, kakve imaju brojni drugi europski gradovi uz more.
Inicijative njegove liste, kaže, nisu samo simboličke, nego imaju i konkretne planove za razvoj grada i funkcionalniji život njegovih građana.

- Treba pomoći djeci i odraslima kojima je pomoć najpotrebnija bez obzira na dob, spol, profesionalni položaj i financijske mogućnosti.Imamo pravni tim koji će besplatno pomagati građanima, ukinut ćemo provizije i usmjeriti „višak“ u porodiljne naknade.Zadar stagnira u mnogim aspektima, zdravstvo i socijalna skrb su na dnu, briga za malog čovjeka je stavljena po strani, a to je samo vrh ledenog brijega - govori Bruketin nezavisni kandidat na mjestu broj 2. na listi za Gradsko vijeće, specijalist ortoped Marko Milić.

-  Ne mogu nam i ne smiju institucije biti mjesta gdje je dozvoljena greška i nezakonite radnje zbog bilo čijeg interesa. Mi smo liječnici koji svakodnevno pomažemo ljudima, a to očekujemo od svih - dodao je Milić.

- Kad je riječ o djeci sramota je da Zadar, kao peti grad po veličini u Hrvatskoj, nema vrtić koji radi iza 16 sati. Uvest ćemo radno vrijeme dva vrtića do 22 sata tako da i oni roditelji koji rade drugu smjenu, a takvih je mnogo, imaju mogućnost svoje dijete ostaviti u vrtiću - dodao je Bruketa i naglasio da ga ne zanimaju podjele na lijeve i desne. 
- Čovjek je čovjek. Na našoj listi za Gradsko vijeće Zadra nalaze se tzv. obični ljudi različitih vjera i nacija, nezaposleni, veterani Domovinskog rata, osobe s tjelesnim oštećenjem... Ne razlikujemo ljude po ničemu i mislimo da smo po ovakvom pristupu jedinstveni u Zadru - zaključio je Bruketa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...