Obavijesti

News

Komentari 97

Lokalni portal objavio snimku i tvrdi: 'Benzin curi već 6 dana'

Lokalni portal objavio snimku  i tvrdi: 'Benzin curi već 6 dana'
1

Čim je policajac primijetio kako se netko kreće u blizini događanja, a nije Čermakov čovjek, odmah je energično  intervenirao te prisutnog novinara i dva gradska pročelnika, udaljio s mjesta nesreće...

VIDEO

Šest dana nakon što je, prilikom ispitivanja koje je na ulazu u Slavonski Brod vršila tvrtka Crodux, pukao produktovod, novinari portala SBPlus tvrde da benzin i dalje istječe iz cijevi. Potvrđuju to i video snimkom za koju navode da je nastala danas. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14
Zagađenje vode u Sl. Brodu: Podnijeli dvije kaznene prijave
Zagađenje vode u Sl. Brodu: Podnijeli dvije kaznene prijave

Portal piše i o događajima na mjestu incidenta:

Čim je policajac primijetio kako se netko kreće u blizini događanja, a nije Čermakov čovjek, odmah je energično  intervenirao te prisutnog novinara i dva gradska pročelnika, udaljio s mjesta nesreće. Nakon toga, s mjesta događaja udaljio je gradonačelnika Mirka Dusparu, navodi SBPlus.

Tvrde i da je za samo dva sata iscurilo tri kubika benzina.

Crodux tvrdi: Apsolutno nismo odgovorni za onečišćenje vode
Crodux tvrdi: Apsolutno nismo odgovorni za onečišćenje vode

- Na terenu gdje se dogodio incident, kad je iskopan i kad se došlo do cijevi, uočeno je da slobodno iz cijevi curi određena tekućina, to se dalje analizira. Tamo je krim policija, tamo je inspektorica Ministarstva zaštite okoliša koja radi svoju analizu. Kad zatvore cijev da zaustave curenje vjerojatno će krenuti s daljnjim ispitivanjima. Ja sam vidio da su uzeti uzorci zemlje i očekujem da ćemo dobiti rezultate, rekao je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, prenosi N1.

Stanovnici Slavonskog Broda i sela zapadno od grada od petka navečer su bez pitke vode iz vodovoda, a voda za piće građanima se doprema u cisternama koje su postavljenje na više od 10 lokacija u gradu. Gradonačelnik za onečišćenje optužuje Crodux, ali oni optužbe odbacuju tvrdeći da je iscurilo tek 150 do 200 litara naftnih derivata i da to nije moglo prouzrokovati onečišćenje vodovoda.

Tko je odgovoran za incident trebala bi pokazati istraga koja je u tijeku. ŽDO-u u Slavonskom Brodu su podnesene dvije kaznene prijave gradonačelnika i Vodovoda zbog onečišćenja okoliša i djela dovođenja u opasnost života i imovine, a sve zbog analize koja je pokazala da u vodi postoji znatno povećana koncentracija  ugljikovodika. 

Ministarstvo: Nije bilo sukoba između Ćorića i gradonačelnika
Ministarstvo: Nije bilo sukoba između Ćorića i gradonačelnika

Brođani bi pitku vodu trebali dobiti za oko dva tjedna kad završi spajanje s vodovodom u Sikirevcima, a trajno rješenje očekuje se za tri mjeseca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a